Teknos kjøper opp Feyco Treffert

Teknos kjøper opp Feyco Treffert for å utvide innen overflatebehandling av tre.

Teknos har inngått avtale med Looser Holding AG, et industriholdingselskap som nylig ble kjøpt opp av Arbonia AG, om å kjøpe opp Feyco Treffert, dets globale divisjon for overflatebehandling av tre. Feyco Treffert opererer i Sveits, Tyskland, Malaysia, Kina, USA og Liechtenstein. Oppkjøpsavtalen ble undertegnet 10. april 2017, og sluttføringen av oppkjøpet ventes å finne sted ved utgangen av april 2017.

Oppkjøpet omfatter Feyco AG i St. Margrethen i Sveits og Treffert Coatings GmbH med hovedkontor i Alzenau i Tyskland og dets datterselskaper i Kina, Malaysia og USA. Teknos kjøper også opp Schekolin AG med tilhørende produksjonsanlegg i Bendern i Liechtenstein.

- Oppkjøpet er et viktig skritt i Teknos vekststrategi. Oppkjøpet styrker Teknos' posisjon innenfor det globale tresegmentet, gir tilgang til nye markeder i Sveits, Kina, Malaysia og USA og åpner for nye forretningsmuligheter innenfor treindustrien og bygg og anlegg, sier Kim Smith, SVP, Industrial Wood, Teknos Group i en pressemelding.

Feyco Treffert-konsernet har mer enn 100 års erfaring med produksjon av overflatebehandlingsløsninger til tre.