Ny branntettemasse fra Uponor

 Uponor er nå ute med branntettemasse UpoBio.

- UpoBio branntettemasse øker øker tilgjengeligheten og friheten til å designe og utnytte baderommet optimalt. Tappesteder kan plasseres der man ønsker - også på brannvegger. Brannklassifiseringen er solide EI 120, noe som tilsier at massen holder tett i to timer. UpoBio sikrer liv og verdier. Nå kan man på en enkel og rimelig, men faglig riktig måte, få brukt alle veggene i badet uten å bryte branncellen. Dette åpner for en helt ny verden for arkitekter og konsulenter når de skal beskrive utstyr og rørinstallasjoner. Muligheten for å være kreativ med løsninger og plasseringer øker dramatisk, forteller teknisk sjef Terje Andersen hos Uponor i en pressemelding.

Salgs- og markedssjef Kristian Langebeck og teknisk sjef Terje Andersen hos Uponor.

NS 3911 er endret og nå er det ikke lenger krav til autorisasjonskurs for å kunne benytte denne branntettemassen.

- Tilgangen og mulighetene for installatør/rørlegger blir fra og med nå enklere, men man må selvfølgelig sette seg inn i materiell, dokumentasjon og krav, heter det i pressemeldingen.

- Produktet er enkelt i bruk, og ved å følge instruksjonene kommer man faglig sett i mål på en enkel og kostnadseffektiv måte. Branntettingen rundt våre skap og rør blir veldig bra, noe som åpner for helt nye muligheter på baderommet, forklarer Andersen.

UpoBio kan brukes på rør opp til Ø125 og til tetting av åpninger eller utsparing opp til 300x100mm med flere rør i.

UpoBio er utviklet i Norge gjennom et samarbeid mellom Uponor AS og Biokjemi Norge AS.