Talgø investerer 120 millioner i veksttiltak

Trelast- og møbelkonsern Talgø utvider sine produksjonslokaler i Surnadal i Møre og Romsdal med to nye anlegg. Frem mot 2020 håper Talgø å passere 500 millioner i omsetning og vokse med 50 ansatte.

Konsernsjef i Talgø Invest, Terje Talgø. Foto: LediardFoto

– Talgø har med de planlagte investeringene lagt langtidsbudsjetter med omsetningsmål om å passere 500 millioner i 2020. Veksten vil samlet gi rundt 50 nye arbeidsplasser de neste årene, og satsingen vil koste 120 millioner kroner, sier konsernsjef i Talgø Invest AS, Terje Talgø, i en pressemelding fra konsernet.

Fabrikkanlegget i Surnadal skifter navn fra MøreTre AS til Talgø MøreTre AS, og her bygges to nye anlegg med byggestart like etter påske, heter det i meldingen.

Byggene skal huse et nytt varmebehandlingsanlegg og et spon- og kappanlegg på til sammen rundt 7.000 kvadratmeter.

Talgøs eksisterende bygg ved fabrikken i Todalen blir, ifølge meldingen, tatt i bruk til ny element-produksjonsavdeling med nye produksjonslinjer for redskapshus, huselementer og driftsbygninger.

Fabrikken huser også en egen produksjonslinje for garasjer og støyskjermproduksjon, og det skal investeres i en maskincelle for produksjon av levegger, hagestuer og småhus, heter det i meldingen.

– Vi vil også gjennom de planlagte investeringene få på plass et pakkeanlegg for ferdigvarer, samt kunne tilby markedet pre-cut-løsninger for produkter i MøreRoyal og varmebehandlet virke, sier Talgø.

Prosjektet totalfinansieres gjennom Innovasjon Norge, Surnadal Sparebank og Talgø MøreTre.

– Årets tre første måneder viser en omsetningsvekst på 28 prosent sammenlignet med rekordåret 2016. Vi ser med stor optimisme på den kraften dette vil gi oss fremover, sier Terje Talgø.