Planforum prosjekterer demenslandsby i Sandefjord

Sandefjord kommune skal bygge en av Norges største demenslandsbyer og har gitt prosjekteringsoppdraget til Planforum Arkitekter fra Sandvika.

Demenslandsbyer gir beboeren økt selvstendighet og frihet innenfor trygge rammer. Varianter av omsorgskonseptet adopteres nå i flere norske kommuner etter svært gode erfaringer i Europa og Sandefjord kommune viser vei med planer for et av landets største sykehjem med demenslandsby.

- Dedikerte bo- og behandlingstilbud for personer med demens har dokumentert positiv effekt på livskvaliteten til de som berøres. Med riktig utforming og organisering kan kommunen også utnytte egne driftsressurser bedre, sier Ingeborg Lieth Årøe, daglig leder i Planforum Arkitekter AS i en pressemelding.

Anlegget i Sandefjord blir på ca 16 000m2 BTA og inkluderer ca 176 boliger, en rekke fellesfunksjoner, et bredt aktivitetstilbud og arbeidsplasser for ca 400 medarbeidere. Oppdraget inkluderer en full prosjekteringsgruppe under ledelse av Planforum Arkitekter, med oppstart i April 2017.

Totalt 15 fagmiljøer deltok i konkurransen om oppdraget, som ble tildelt Planforum Arkitekter AS mandag 3. april 2017. Arkitektkontoret har flere sykehjem på CVen og har bistått Bærum kommune med utredning for et stort bokollektiv for personer med demens, som skal stå ferdig i 2020. Arkitektkontoret har med oppdraget i Sandefjord etablert seg som et av landets ledende arkitektkontor innenfor bo- og behandlingsmiljøer for personer med demens.

- Vi har brukt mye tid og energi på å bygge kompetanse innenfor dette feltet og gleder oss til å ta fatt på denne oppgaven, avslutter faglig leder Jeppe Styrmoe ved Planforum Arkitekter AS.