Kameraløsningen fanger opp mistenkelig aktivitet. Foto: Bravida

Tre selskaper sammen om pakkeløsning for sikker byggeplass

Bravida, OSN Anleggsikring og Safe4 har gått sammen for å lage en felles sikringspakke for bygge- og anleggsplasser.

OSN Anleggsikring står for den fysiske sikringen, Bravida har kameraløsningen som fanger opp mistenkelig aktivitet, og det går varsel til Safe4 sin FG-godkjente alarmstasjon som monitorerer byggeplassen når alarmen går.

– Alarmoperatøren kan gi beskjeder til eventuelle inntrengere over høyttaler og kan sende ut vekter og varsle politiet ved behov. Videomaterialet dokumenterer hendelsene og kan brukes som bevis. Dette gir til sammen en unik sikringspakke til byggebransjen, som vil øke sikkerheten og redusere risikoen for tyveri betraktelig, forklarer selskapene i en felles melding.

Boligbyggerselskapet Bakke AS har testet ut løsningen på en av sine byggeplasser.

– Vi slet en del med tyverier på vår byggeplass i nærheten av Nesodden, og var på utkikk etter en løsning som passet på vår type byggeplass. Vi gikk igjennom vårt behov sammen med Bravida på byggeplassen, og fikk en løsning som passet vår byggetakt med tanke på innflytting av beboere og fortsatt stor byggeaktivitet. Tyveriene på nattetid har stoppet opp, og løsningen har faktisk bidratt til å utpeke gjerningsmann ved et tilfelle, sier Stig Kaspersen, prosjektleder i Bakke AS.