Foto:Madeleine

Braathen Eiendom kjøper opp resten av PwC-bygget i Barcode

Etter tolv år som hovedaksjonær kjøper Braathen Eiendom ut de siste andre eierne av Dronning Eufemias gate 8 (DEG8), også kjent som PwC-bygget i Barcode.

Eiendomsaktøren er nå den største i Barcode-rekken, skriver de i en pressemelding onsdag.

Leietakeren PwC flytter til den andre enden av Dronning Eufemias gate i 2019. Braathen Eiendom planlegger, ifølge pressemeldingen, en total transformasjon av det 17.000 kvadratmeter store bygget.

– I denne forbindelse var det naturlig å kjøpe de resterende aksjepostene, og oppnå fullt eierskap, sier administrerende direktør Leif Arne Røsnes.

– DEG8 har en fantastisk beliggenhet, og er en av Norges mest profilerte kontoreiendommer. Planen er å relansere det som et førsteklasses flerbruksbygg, og åpne for nye leietakere i 2020. Vi venter oss stor interesse fra små og store selskaper når vi starter utleiearbeidet til høsten, sier Røsnes.

Braathen Eiendom eier også DEG14, som er utleid til Deloitte, og DEG16, som huser mange ulike selskaper. Byggene er på henholdsvis 15.000 og 25.000 kvadratmeter. Etter det siste kjøpet eier dermed selskapet totalt 57.000 kvadratmeter i Operakvarteret.