Adm. dir. Torben Modvig i Bonava (t.h.) signerte avtalen sammen med Jan Olav Jørgensen, styreleder i Askøy Tomteselskap.

Askøy Tomteselskap selger større tomteareal til Bonava

Bonava Norge har inngått avtale om kjøp av tomteareal fra Askøy Tomteselskap. Eiendommene er plassert på Lønvarden i Askøy, like i nærheten av Kleppestø senter og Askøybroen. Bonava vil jobbe for å utvikle rundt 480 nye rekkehus og leiligheter i området.

– Jeg er godt fornøyd med at vi kan utvide våre prosjekt og utviklingsmuligheter i et sentralt boligområde på Askøy. Dette kjøpet betyr at vi utvider vår portefølge i Bergensområdet og følger vår strategi om å utvikle gode og trygge nabolag med høy livskvalitet, sier Andreas Hovden, regionsjef i Bonava.

Området Lønvarden ligger sentralt på søre Askøy, 15 minutters kjøring fra Bergen sentrum. Boligfelt er plassert i nærheten av handelssentra som Kleppestø og Strusshamn, tett ved RV 562 som er nord-sør hovedvei på Askøy og like ved ny planlagt Skogstun barneskole.

Bonava overtar området allerede i 2. kvartal 2017 og vil starte utviklingsarbeidene umiddelbart. De første boligene forventes å komme for salg i 2018.

– Salget til Bonava innebærer at alle feltene på Lønvarden har fått utbyggere som vil gjøre sitt ytterste for å skape gode og trygge bomiljø i området. Dette er vi stolt over å ha fått til, sier Jan Olav Jørgensen, styreleder i Askøy Tomteselskap.

Askøy Tomteselskap har med dette solgt ut alle tilgjengelige felt på Lønvarden.

– Avtalen med Bonava har et langsiktig perspektiv, der utbyggingen vil gå gradvis og i takt med den utvikling som rett for Askøy kommune med hensyn til skole, barnehage og infrastruktur for øvrig, legger Jørgensen.