Illustrasjonsfoto

Icopal og Moniér danner BMI Group

Standard Industries sitt oppkjøp av Braas Monier er nå sluttført og Icopal og Braas Monier forenes. 

Dermed starter nå arbeidet med å slå sammen Braas Monier og Icopal til å bli en gigant innen tak og tette bygg. Navnet på det på nye selskapet er BMI Group, men begge selskaper beholder sine merkevarer ute i markedene.
Hovedkontoret legges til London. Toppledelsen er satt sammen av like mange ledere fra Icopal som Braas Monier: 

* Tony Robson, styreformann i Icopal blir styreleder for BMI Group

* Georg Harrasser, konsernsjef i Braas Monier blir konserndirektør i BMI Group

* Matthew Russell, økonomidirektør i Braas Monier får samme rolle i BMI Group

* Tom Anderson, konsernleder for drift (COO) tar driftsansvar for det nye selskapet

* Keith Sanders, som har vært global salgsleder i Standard Industries sitt takselskap i USA, blir salgsdirektør i BMI Group

- Det er planlagt store investeringer i løsninger og systemer for å møte markedets krav til de smarteste løsningene og de mest smidige logistikkrutinene, heter det i en pressemelding fra selskapene.

– Dette er en merkedag i vår over 100-årige historie. Vi slår sammen to markedsledere og får en verdensleder på løsninger til tak og tette bygg. Som det nyeste tilskuddet til Standard Industries konsernet vil BMI Group nyte fordelene av investeringer i nye løsninger, medarbeiderutvikling, og innovasjon som skal gi markedets tryggeste og smarteste løsninger, sier David Millstone, en av to konsernsjefer i Standard Industries.

– BMI Group vil bli Europas fremste leverandør av løsninger til tak og tette bygg. Vi har en bred portefølje av anerkjente og robuste produkt som nyter stor tillitt i markedet, og som vil bli enda bedre som følge av varslede investeringer fra våre eier i Standard Industries. Vår viktigste forutsetning for å lykkes er våre kunnskapsrike ansatte, og vi skal være arbeidsgiveren som beholder og tiltrekker seg bransjens flinkeste fageksperter, sier påtroppende konsernsjef i BMI Group, Georg Harrasser.