F.v. Anders Sandmæl, daglig leder i Dokumentert AS, Tor Ivar Nordheim, fagansvarlig Brannvern i Olav Thon Gruppen og Kjetil Moen driftssjef konsern - kjøpesenter i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppen forlenger med Dokumentert AS

Olav Thon Gruppen har forlenget sin avtale om kontroll av sprinkleranlegg med Dokumentert AS.

Avtalen gjelder årlig rutinekontroll av sprinkleranlegg i konsernets eiendommer syd for Trondheim. Denne rutinekontrollen ivaretar eier sitt ansvar i forhold til Forskrift om Brannforebygging og Forsikringsvilkårene.

Det utføres i tillegg uavhengig kontroll i flere av konsernets byggeprosjekter. Dette for å kvalitetssikre det arbeidet som utføres av prosjekterende og utførende. 

A9 Diagonale, som blir TV2 sitt nye hovedkontor, er et av byggeprosjektene der Dokumentert AS utfører uavhengig kontroll. 

- Dette er en positiv prosess for alle parter for det bidrar til at alle feil rettes samt at det kan gjøres på et tidspunkt når det kostnadseffektivt, heter det i en pressemelding.

- Den avtalen vi har med Dokumentert AS bidrar til at vi har den nødvendige dokumentasjon og oversikt i forhold til sprinkleranleggene sier Kjetil Moen i Olav Thon Gruppen

- Olav Thon Gruppen er en stor kunde med fokus på at sprinkleranleggene skal ha en forskriftsmessig sprinklerkontroll med tilhørende dokumentasjon. Olav Thon Gruppen er også den eneste byggherren vi kjenner til som i flere år har engasjert uavhengig kontroll av sprinkleranlegget i byggeprosjekter. Hvor unikt det er og hvilke utfordringer andre eiere står overfor, blir mer tydelige når man vet at 75 prosent av landets sprinkleranlegg ikke blir kontrollert på en forskriftsmessig måte og har den nødvendige dokumentasjon på utført kontroll, sier Anders Sandmæl i Dokumentert.