Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Ønsker tettere samarbeid for å øke søkningen til BA-fagene

Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) ønsker et tettere samarbeid mellom fylke, skole og entreprenørnæringen for å øke søkningen til BA-fagene i sin region. 

- Behovet for lærlinger og faglært arbeidskraft er allerede stort, og vil bli større de kommende årene, både med bakgrunn i ventet befolkningsvekst, store investeringer i infrastruktur og innføringen av krav til lærlinger i offentlige kontrakter, heter det i en uttalelse fra årsmøtet i foreningen.

EBAO erkjenner samtidig at det er på ungdomstrinnet det er viktig at ungdom får kjennskap til hvilke muligheter som åpner seg ved å velge et BA-fag på videregående skole, og praktisk erfaring med faget.

- Samtidig er det viktig å gi trygghet for at læreplass finnes, og kunnskap om etterspørsel i det regionale arbeidsmarkedet. EBAO mener at både pågående og nylig inngått samarbeid i Oslo, Akershus og Østfold vil ivareta sentrale deler av dette, både gjennom prosjekt med bygging av småhus, inngåelse av samarbeidsavtaler med læreplassgaranti, og gjennom kontakt med rådgivere i skolen. Vi erkjenner at god dialog og tett samarbeid mellom skole, opplæringskontor og næringen er avgjørende for å fremme rekruttering, og inviterer til å utvikle dette videre til det beste for både samfunnet, BA-næringen og ungdommen selv, heter det i uttalelsen.