<p>– For oss som nyetablerte betyr det mye å vinne denne arkitektkonkurransen. Det gir oss anledning til å bygge vårt første bygg, med en seriøs og bra oppdragsgiver som Statsbygg, sier Øystein Rø, Espen Røyseland og Gauthier Durey i Transborder Studio. Foto: Svanhild Blakstad</p>Fornøyde vinnere og oppdragsgivere: Fra venstre Håvard Skarstein, Transborder, Guri Hjeltnes, direktør i HL-senteret, Frode Meinich, eiendomsdirektør i Statsbygg og juryens leder, Gauthier Durey, Øystein Rø og Espen Røyseland, alle Transborder. Foto: Svanhild BlakstadIllustrasjon: Transborder StudioIllustrasjon: Transborder StudioIllustrasjon: Transborder StudioIllustrasjon: Transborder StudioIllustrasjon: Transborder Studio

Transborder vant arkitektkonkurransen om Holocaustsenteret

Transborder Studio har vunnet konkurransen om nytt tilbygg til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) i Oslo. Det unge arkitektfirmaet har utkonkurrert 63 av Norges største og mest anerkjente arkitektkontorer.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider.

– Selv om vi konkurrerte mot Norges beste arkitekter, hadde vi et håp om å vinne. Men når vi fikk beskjeden, ble vi helt himmelfalne og veldig glade, forteller Øystein Rø, partner og prosjektansvarlig i Transborder Studio.

Det yngste arkitektbyrået blant syv finalister ble av en enstemmig jury kåret til vinneren, skriver Statsbyg i meldingen. Juryen mener at Transborder Studio leverte det klart beste løsningsforslaget.

- Vinnerutkastet «Mino» er elegant, poetisk og har mange arkitektoniske kvaliteter. Det er en lavmælt og enkel bygning med en stor integritet, sier Frode Meinich, juryleder og eiendomsdirektør i Statsbygg.

Les juryens begrunnelse her.

Juryen for arkitektkonkurransen har i tråd med konkurranseprogrammet også kåret en nummer to i konkurransen. Dette ble arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk for løsningsforslaget «Minor og Major».

Statsbygg utlyste en begrenset plan- og designkonkurranse for utvidelse av HL-senteret Villa Grande på Bygdøy. 64 arkitektfirmaer meldte sin interesse.

– Vårt forslag er et stillferdig og funksjonelt bygg som er integrert i landskapet, som en kontrast til Villa Grandes symboltunge arkitektur. Både Villa Grandes historie og HL-senterets arbeid med formidling og forskning var et spennende utgangspunkt for å lage et bygg, sier Rø i Transborder.