Jonas Bjølverud (fra venstre), Tom-Erik Hyttemoen og Marius Gangsø Bekkevold deltok på Byggedagene.

- Digitalisering i byggebransjen er fortsatt bare i startgropa

I alt 40 byggfagstudenter fra Fagskolen i Oslo og Akershus deltok torsdag på Byggedagene.
- Digitaliseringen i bransjen vil blomstre, mener studenter.

- De fleste av studentene som er her i dag har tømrerbakgrunn, og sikter nå på lederstillinger i byggenæringen. Byggedagene er relevant for utdanningen vår, og det har vært flere interessante foredrag. Selv ønsker jeg å jobbe med eneboliger, og synes det er bra at arrangementet retter seg mot både små, mellomstore og store aktører, sier Marius Gangsø Bekkevold (23).

Sammen med Jonas Bjølverud (24) og Tom-Erik Hyttemoen (32), er han blant de til sammen 40 studentene fra Fagskolen i Oslo og Akershus som er blitt invitert til Byggedagene av EBA og Byggeindustrien.

Viktig tema

De tre elevene synes det er positivt at årets arrangement fokuserer på digitalisering.

- Bygg- og anleggsnæringen har en jobb å gjøre når det gjelder digitalisering, og derfor er det viktig at det settes mye fokus på det. Mange av de digitale verktøyene er her allerede. Bransjen må bare bli flinkere til å omfavne dem, sier Hyttemoen.

Han mener de digitale løsninger bidrar til å gjøre bransjen enda mer spennende.

- Vi har snakket lenge om BIM, men jeg tror vi fortsatt bare i startgropa. Jeg tror digitaliseringen i bransjen vil blomstre, og at vi vil se store endringer de neste årene, sier Bekkevold.

Varierte oppgaver

Selv valgte de tre elvene å jobbe i bygg- og anleggsnæringen fordi de ville være med på skape noe.

- Samfunnet trenger noen som kan bygge landet, ikke bare akademikere. Det er enorme muligheter i byggenæringen. Utfordringen er å få flere til å få øynene opp for alle de varierte arbeidsoppgavene du kan velge mellom, sier han.

Studentene påpeker også at det er på tide å snu det gammeldagse ryktet om at byggfag er for skoletapere.

- Det er mange stigmatiserende holdninger mot byggfag. Mange velger bort byggfag fordi det ikke er kult, og angrer på det senere. Der han man en jobb å gjøre, sier Bjølverud.