Sissel Leire, styreleder i Bygg21 og arbeidende styreleder i Kruse Smith, og Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21. Foto: Bjørnar Øvrebø

Bygg21 lanserte kampanje for å finne beste praksis i byggenæringen

På Byggedagene 30. mars lanserte Bygg21 en ny kampanje for å finne beste praksis i norsk bygg- og eiendomsbransje. Nå etterlyser de store og små idéer som bidrar til å bygge raskere, enklere og grønnere. 

– Vi er avhengig av innspill fra hele landet, sier Bygg21-direktør Sverre Tiltnes.

– Fremragende praksis finnes overalt. Utfordringen er at den ikke er felles eie. Gjennom å dele og ta i bruk beste praksis kan vi sammen sette en ny standard i alt fra plan- og byggesak til bygget er bygd og i bruk. Da er vi avhengige av at aktører fra hele bransjen tar et krafttak og deler sine beste eksempler, sier Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21.

Digitaliseringen og industrialiseringen av Norges største næring er godt i gang. Flere og flere utvikler og tar i bruk ny teknologi og nye løsninger. Men det er store sprik i laget. I jakten på de beste eksemplene vil Bygg21-sjefen ut av Oslo-gryta, og oppfordrer særlig mindre aktører i distriktene til å bidra.

– Bygg- og eiendomsbransjen skaper verdier i alle kriker og kroker av vårt langstrakte land. Selv om det bygges mye på Østlandet, nytter det ikke bare å sitte her i Oslo og jakte på en ny bransjestandard. Vi er avhengig av innspill fra hele landet, sier Tiltnes.

Små og store idéer
Bygg21 skal snu hver stein for å finne de gode eksemplene som setter standarden for bærekraft og kostnadseffektivitet.

– Vi leter etter enkle grep, tips, triks, verktøy og metoder som bidrar til å øke lønnsomheten på en bærekraftig måte. Vi ser etter både små og store idéer, sier Sissel Leire, styreleder i Bygg21 og arbeidende styreleder i entreprenør- og eiendomsutviklingsselskapet Kruse Smith.

Leire understreker at effektivitet ikke handler om å løpe fortere, men å samvirke godt mot felles mål. 

– Da må det beste fra praktikere og forskere samles og gjøres tilgjengelig for alle så det kan brukes i hverdagen. Bygg21 ønsker å gjøre det enkelt for alle å dele sine beste eksempler. Ta bilde av en detalj, et prosjekt, et team eller en person du mener representerer beste praksis. Del med oss på Facebook eller Instagram med hashtaggen Bygg21, så fanger vi opp ditt bidrag. Eller send oss en e-post, oppfordrer Leire.

Ambassadører fra hele landet
Bygg21 er først og fremst en felles dugnad for hele bygg- og eiendomsbransjen. Med på laget har Bygg21 fått med seg 81 tillitsmenn og –kvinner fra mer enn 60 små og store bedrifter i hele Norge.

– Vi er svært stolte over den organisasjonen vi nå har rigget for en åpen og involverende dugnad. Den representerer bredden i bransjen vår og har enorm kompetanse, sier Tiltnes.

Dugnaden er organisert gjennom seks arbeidsgrupper og et strategisk råd. Arbeidsgruppene startet sitt arbeid vinteren 2017, og vil være sentrale i arbeidet med å samle og dele beste praksis.