Vil ha flere innspill til bransjens største dugnad

Bygg21-styreleder Sissel Leire vil ha enda flere innspill fra bransjen for å få til det hun kaller bransjens største dugnad.

- Med de seks arbeidsgruppene vi har satt ned, strategisk råd, organisasjon og styre er vi 81 faglig sterke personer. Men vi trenger også ditt bidrag, sa Leire.

- Vi vil gjerne at dere deler alt erfaringer med Plan- og bygningsloven til driftingen av bygg med oss. Sammen kan vi finne beste praksis, understreket hun

Leire er også eier og styreleder i Kruse Smith, og delte erfaringer fra bedriften.

- Data for oss er BIM. Vi putter alt inn, tar ut en fil, ser litt på den og får en aksjon. Men i det vi tar ut en PDF forsvinner all data. For meg handler det om at den BIM-dataen ikke blir rørt. Det vil si automatisering og robotisering, sa hun.

Hun viste til et prosjekt hvor entreprenøren har tatt den digitale informasjonen rett ut på byggeplassen, hvor en robot har boret hull i taket. De har gjort det mer effektivt og mer presist enn mennesker, og det har gitt HMS-fordeler og bedre økonomi.

- Vi har gjort en bestilling i Kruse Smith. Vi skal være grønne, digitale og lønnsomme. Jeg tror ikke vi er alene om det, avsluttet Leire, og understreket at dette er en jobb næringen må gjøre sammen.