Illustrasjon som viser området ved Middelalderparken etter at Follobanen er ferdig utbygget. Illustrasjon: Bane Nor og ViaNova

Infranord fikk siste totalentreprise på Follobanen

Bane Nor har tildelt Infranord Norge AS kontrakten for jernbaneteknisk arbeid knyttet til innføring av Follobanen til Oslo S.

Dette er den femte og siste totalentreprisen i forbindelse med bygging av Follobanen mellom Oslo og Ski.

Bane Nor har sendt tildelingsbrevet til Infranord. Kontrakten, kalt EPC Railway Systems Oslo S, har en verdi på 475 millioner kroner og skal etter planen signeres i slutten av april, etter at karensperioden er utløpt. Prosjekteringen starter i mai og arbeidene ferdigstilles høsten 2021, melder Bane Nor i en pressemelding.

Kontrakten omfatter arbeid med all ny jernbaneteknisk infrastruktur fra Oslo S og inn i Ekebergåsen, og for innerste del av Follobanen og Østfoldbanen.

Infranord AB er et svensk statlig entreprenørselskap som tilbyr vedlikehold og utbygging av jernbane i Sverige, Danmark og Norge.

Infranord har vært inne på det norske jernbaneverket siden 2011, og har siden den gang hatt oppdrag på flere av de største jernbaneprosjektene her til lands. Blant annet har de hatt kontrakter på Fellesprosjektet langs Mjøsa og Holm-Nykirke-prosjektet.