Caverions medarbeidere på Bjølsen fikk en velfortjent pause i arbeidet med kaker og kaffe for å feire 100 000 timer uten fraværsskader (Navn, tilfeldig rekkefølge: Bjørn Magne Eidahl , Christian Larsen, Anders Åmot Andersen, Gretar Birgirsson, Ken Ivan Olsen, Tim Westengen Martin Samseth, Joakim K Johansen, Kenneth Borgerud, Jørgen Skaug, Erik Østenstad, Promsiri Phatisuran, Ine Dagfinrud, Ole Fredrik Gundersen, Andreas Severinsen, Petter Johan Aalerud, Mortn Lysell, Shirzad Abbaszadh, Jonas Stensland og Nicolai Hafto, Atle Stømner).

100.000 timer uten fraværsskader på Bjølsen Skole

Med høyt HMS-fokus, høye prestasjoner og en konsekvenskultur for avvik kunne Undervisningsbygg, Backe og Caverion på Bjølsen skole feire 100 000 timer uten fraværsskader.

Caverions prosjektleder på rehabiliteringsprosjektet, Anders Åmot Andersen, forteller at det handler om å tenke på andre.

- Vi tar opp HMS på hvert eneste møte, og vi understreker at vi må tenke på mer enn kun eget fag. Vi er en tverrfaglig bedrift, og da må også HMS-arbeidet utføres tverrfaglig, sier Andersen i en pressemelding.

Seksjonsleder for Undervisningsbygg KF, Magnar Skår, er stolt over resultatene.

- Vi ønsker gode skoler for elever og lærere. Men, det skal også være en god og trygg arbeidsplass for de som skal bygge. Vi skal ikke utsette oss for fare på jobben. Det burde vært en selvfølge, men det er ikke det. Det de nå har fått til på Bjølsen er takket være hardt og nitid arbeid, 100 000 timer uten fraværsulykker er et godt resultat, sier Skår.

Undervisningsbygg er en krevende kunde

Direktør for Backe Stor-Oslo, Arne Landmark, forteller at Undervisningsbygg er en krevende kunde.

- Men, vi skal aldri kritisere en krevende kunde. Krevende kunder gjør oss bedre og det skjerper oss. Vi har nå hatt mange år med null skader, og folka våre kan komme hjem like hele til de som er glad i dem, det er det som er viktig, sier Landmark.

Skår sier at kun sekunder med ubetenksomhet kan endre noe sånt.

- Vi må ha respekt for kolleger, og respekt for oss selv. Med en gang du tenker «skal jo bare», da har du mista respekten for deg selv, og de som sitter hjemme.

Fokusert sikkerhetskultur

Produksjonsleder for Backe, Stian Lislelid, forteller at Caverion har en fokusert sikkerhetskultur.

- Caverion er dyktig på å melde inn uønsket kvalitet på alt de ser. De har gode HMS-systemer, og det funker.

Direktør for Caverion Large Project, Helge Ramton, var også tilstede på HMS-feiringen og oppfordret alle til å ha fokus på HMS-arbeidet og gjennomføre risikovurderinger i forkant av arbeidet.

- Særlig risikovurdering har vist seg å ha en god effekt. Også må vi si fra om vi ser noe som vi ikke liker eller kan være farlig. Det er bedre å si fra en gang for mye enn en gang for lite, sier han.

Bjølsen skole stod ferdig for første gang i 1886, og har 1-10. klasse. Skolen består av 4 bygg hvorav 3 er kulturminner.

Prosjektet har tre delmål, hvor SHA (sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) troner øverst, etterfulgt av økonomi, og tid og kvalitet.