Norconsult og Semrén & Månsson skal tegne nytt spesialistsykehus i Gøteborg. Foto: Semrén & Månsson

Norconsult er med på å tegne nytt Gøteborg-sykehus

Arkitekter fra Norconsult i Sverige, sammen med det svenske arkitektkontoret Semrén & Månsson, skal tegne det største av de to nye sykehusene som skal bygges i Gøteborg.

Det nye sykehuset, som vil ha et samlet areal på rundt 25.000 kvadratmeter, skal ligge i den sentrale Gøteborg-bydelen Frihamnen, med kort vei til trikken og den nye Hisingsbroen.

Frihamnen er en del av Älvstaden, Nordens største byutviklingsprosjekt, som ved ferdigstilling skal bidra til at det sentrale Gøteborg dobles i størrelse.

Med en hovedvekt på medisinske spesialområder, inkludert seks dagkirurgiske operasjonssaler, kommer det nye sykehuset til å spille en viktig rolle i systemet med spesialiserte lokalsykehus som er under utvikling i Sverige.

– Vi er veldig glade og stolte over at våre arkitekter, i felleskap med arkitektene fra Semrén & Månsson er blitt tildelt et så spennende og prestisjefylt prosjekt. Det er svært inspirerende å få være med og utvikle den nye Älvstaden sammen med oppdragsgiver Västfastigheter, sier Ljot Strömseng, administrerende direktør for Norconsult AB i en pressemelding.

Norconsult og Semrén & Månsson har lang erfaring fra  prosjekter innen helsevesenet. De siste årene har de to selskapene samarbeidet om en ombygging av Sollentuna sykehus utenfor Stockholm– et prosjekt med klare paralleller til det nye spesialsykehuset i Gøteborg. Arkitektenes ambisjoner er høye: De har planer om å utvikle et moderne, miljøvennlig sykehus som skal bli et blikkfang i den nye bydelen som er i ferd med å vokse frem sentralt i Gøteborg.