Alexandria Algard, president i NAL (t.v.) og Kari Bucher. Foto: NAL

Kari Bucher ny adm. dir. i Norske arkitekters landsforbund

Styret i NAL har ansatt Kari Bucher som ny administrerende direktør. 

Bucher kommer fra stillingen som daglig leder i Grafill, har tidligere ledet NRKs TV-aksjon i en årrekke og har lang erfaring fra design- og kommunikasjonsbransjen.

– Jeg er meget tilfreds med at Bucher blir administrerende direktør i NAL, sier Alexandria Algard, president i NAL i en pressemelding.

– Bucher er en energirik, entusiastisk og engasjert leder, som har bred erfaring fra å lede store prosjekter. Hun har solid erfaring fra organisasjonslivet og med å utvikle gode team. Hun har erfaringen og egenskapene som trengs for å lede NAL i tiden som kommer, sier Algard.

– NAL er en solid og spennende organisasjon, og jeg er veldig glad for tilliten fra styret. Jeg gleder meg stort til å være en del av et sterkt fagmiljø, og skal gjøre mitt for å videreutvikle en så viktig organisasjon. Ikke minst skal det bli spennende å bli bedre kjent med alle ansatte, alle lokalforeninger over hele landet, og samarbeide med et faglig sterkt styre, sier Kari Bucher.

Kari Bucher (54) kommer fra stillingen som daglig leder i Grafill og før det var hun leder for NRKs årlige TV-aksjon, hvor hun ledet prosjektene til de humanitære organisasjonene som har fått tildelt TV-aksjonen. I 2016 ble hun tildelt prisen «årets fundraiser» på Fundraisingsdagen 2015 i regi av Norges Innsamlingsråd. Bucher kommer fra design- og kommunikasjonsbransjen, blant annet har hun ti år i Anisdahl/Christensen og Christensen/Lund, og flere år som freelance konsulent og prosjektleder i kommunikasjonsbransjen. Burcher har innehatt styreverv for Markedsføringsforeningen og Norges Markedsforbund, og har sin bakgrunn har hun fra IFM og BI.

Bucher tiltrer stillingen 7. august 2017.

Frem til tiltredelsen fortsetter Petter N. Haug i rollen som konstituert administrerende direktør.