Onsdag starter Byggedagene

Onsdag og torsdag er det nok en gang klart for byggenæringens viktigste møteplass, Byggedagene, på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo.

Onsdag og torsdag er det nok en gang klart for byggenæringens viktigste møteplass, Byggedagene, på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo.

Konferansen har alltid et stort og overbyggende tema som bakteppe, og i år er det digitalisering.

- Ingen kan med sikkerhet si hva fremtiden bringer – men vi kan helt sikkert slå fast vi står foran en større omveltning av norsk næringsliv. Vi er allerede godt inne i det som omtales som den fjerde industrielle revolusjon - digitaliseringen av samfunnet. Hvordan står byggenæringen i et slikt perspektiv - hva bringer fremtiden og er vi forberedt, spør sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien seg.

Som vanlig består programmet av aktører fra næringen og fra politikken, og i år er det faktisk duket for en statsministerdebatt i Sonja Henie-salen.

- Vi er stolte over å kunne presentere statsminister Erna Solberg til å åpne konferansen – og hun skal rett og slett snakke om hvordan Norge kan bli en digital vinner. Adm. dir. Jon Sandnes i BNL følger opp med å plassere byggenæringens rolle i det digitale samfunnet. Et meget godt kvalifisert panel bestående av Erna Solberg, Jonas Gahr Støre (AP), Jon Sandnes og Arne Giske (Veidekke) følger opp med en samtale rundt den digitale nåtid og fremtid, forteller Brekkhus.

I løpet av dagen får vi også blant flere andre høre fra Ole Gjermundshaug, Camilla Krogh, Øystein Dørum, Ingrid Dahl Hovland og Sissel Leire. Mens Trond Viggo Torgersen avslutter dag 1.

For noen kommer derimot høydepunktet onsdag kveld. Da deles prisene Årets bygg, Årets anlegg og Årets trebyggeri ut på Byggegallaen.

- Det er blitt en god tradisjon at dag 2 av Byggedagene er viet Bygg21 og deres arbeid - og denne ordningen fortsetter vi med i år også. Her videreføres temaer fra dag 1, og kommer inn på en rekke ulike eksempler og løsninger rundt fremtidens måte å bygge på - i dag, sier sogningen.

Dag 2 er et samarbeid mellom Bygg21, Norges Forskningsråd, SINTEF, Enova og Innovasjon Norge.

I tillegg til det faglige, priser og galla blir det også i år et stort utstillerområdet. Det er 37 utstillere som kommer til Byggedagene, og tirsdag formiddag hadde de seks, syv første allerede rigget seg til på Plaza.

Interessen for arrangementet er det heller ikke noe å si på. Nærmere 500 deltar på konferansen onsdag og Byggegallaen, mens 400 kommer på Byggedagenes siste dag.