Administrerende direktør Øivind Horpestad i NRC Group. Foto: NRC Group

NRC Group kjøper HAG Anlegg

NRC Group har inngått avtale om kjøp av HAG Anlegg.

NRC Group inngikk tirsdag avtale om å kjøpe det norske ingeniør- og entreprenørselskapet HAG Anlegg for 107,5 millioner kroner, skriver NRC Group i en pressemelding.

HAG utfører konstruksjonsarbeider innenfor samferdsel og infrastruktur, og er spesialister på grunn- og betongarbeider. Entreprenørens 40 ansatte vil bli organisert i et eget selskap under NRC Norge AS, heter det i pressemeldingen.

– Kompetansen og erfaringen fra å lede og styre større prosjekter hos HAG, vil løfte oss enda noen hakk og forbedre NRC Group sin konkurranseevne betydelig, sier konsernsjef Øivind Horpestad.

HAG og NRC Group har samarbeidet på flere prosjekter tidligere, og sist på oppgraderingen av trikketraseen på Ekebergbanen for Sporveien i Oslo. Geir Nilsen, nåværende administrerende direktør i HAG, blir ny administrerende direktør for NRC Norge AS.

– HAG og NRC Group kjenner hverandre godt fra tidligere, og liker å jobbe sammen. Vi tenker likt når det kommer til forretning og har mye av den samme kulturen, sier administrerende direktør i HAG, Geir Nilsen.

– Vi gleder oss veldig til å bli med på NRC Group-laget, og bryne oss på nye utfordrende oppgaver sammen, fortsetter han.

Som sikkerhet for kjøpet har selgerne av HAG garantert et driftsresultat i 2017 på minimum 15,0 millioner kroner. HAGs ordrebok ved utgangen av 2016 var 287 millioner kroner. Kjøpet ventes å være endelig gjennomført i løpet av april 2017.