Foto: Samferdseldsdepartementet

Avslutter bompengeinnkreving på E16 ved Kløfta

- Jeg er glad for å kunne avslutte bompengeinnkrevingen på E16 ved Nybakk, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen da ha i mandag formiddag deltok på markeringen av at bilistene har nedbetalt bompengegjelden på strekningen E16 Kløfta – Nybakk i Akershus.

Flere ordførere og lokalpolitikere deltok på markeringen.

- Det er spesielt gledelig at på denne strekningen varte bompengebetalingen kortere enn de opprinnelige planene, kommenterte samferdselsministeren, sa samferdselsministeren i følge en pressemelding.

Det var forutsatt en bompengeperiode på 14 år og tre måneder, mens innkrevingen har pågått i ni år og fem måneder. Reduksjonen skyldes i hovedsak gode rentebetingelser og noe mer trafikk enn forutsatt.

- Regjeringen jobber for å redusere bompengeandelen på veinettet. Gjennom regjeringens politikk er det fjernet bomstasjoner på åtte veistrekninger etter at staten har nedbetalt gjelden. Andre steder er bomsatser redusert, sa Solvik-Olsen.

Nå skal bomtakstene reduseres til halv pris på lokalveiene (fylkesvei 175 og fylkesvei 210), som en prøveordning i ett år. Dette skjer i samråd med lokale myndigheter. Gjeldende fritaksordning for de som bor på Galterud og Fulu, blir videreført.

Både Sør-Odal og Kongsvinger kommuner og Hedmark og Akershus fylkeskommuner har sluttet seg til det justerte innkrevingsopplegget.