Ragnhild Lokna Nygård (fra venstre), Per Henning Graff, Siri Ruud Røgeberg, Bjørn Glenn Hansen, Olav Øistein Berge, Øystein Havik, Thomas Aasen og Trond Andersen deltok i møtet mellom bransje og direktorat. Foto: Harald Aase

Glass og Fasadeforeningen ber om nye regler for merking av branndører

Glass og Fasadeforeningen og Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK) trapper opp samarbeidet for å få en tydeligere beskrivelse av hvordan branndører skal merkes og dokumenteres.

Nå kan det komme en veileder ut av samarbeidet, skriver Glass og Fasadeforeningen i en pressemelding.

Glass og Fasadeforeningen får stadig varsler om manglende merking, ufullstendig merking eller feil merking av branndører, skriver de i pressemeldingen.

– DiBK er rett instans for varsling, og vi skal ta tak i alle enkeltsaker. For å sikre en god behandling er det viktig at vi får en god faglig innfallsvinkel. Det får vi gjennom tilbakemeldinger fra bransjen, uttaler spesialrådgiver Olav Øisten Berge i DiBK.

Glass og Fasadeforeningen har allerede en varslingstjeneste for manglende merking.

– På vegne av våre medlemmer har vi påtatt oss ansvaret for å formidle alle saker som varsles. Får vi innmeldte saker blir dette fulgt opp mot den myndighet som har ansvar for gjeldene sak. Vi opplever at henvendelsene blir stadig flere. Vi skal derfor synligjøre denne tjenesten ytterligere, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen, Bjørn Glenn Hansen.

Det eksisterer, ifølge pressemeldingen, ikke i dag krav om CE-merking av alle brannprodukter. Glass og Fasadeforeningen uttaler i meldingen at de håper å sammen med DiBK utarbeide en veileder for CE-merking og generell merking som skal sikre sporbarhet av branndører og -vinduer.