City Syd

I mars åpnet tredje plan på City Syd i Trondheim etter en omfattende oppgradering og utvidelse.
Det har gitt 3.000 kvadratmeter ekstra butikkareal.

Fakta

Sted: Trondheim
Prosjekttype: Rehabilitering og utvidelse av kjøpesenteret City Syd
Bruttoareal: 8.000 kvadratmeter eksisterende arealer i tredje etasje er utvidet med cirka 2.000 kvadratmeter nye.
Byggherre: Coop Midt-Norge
Totalentreprenør: Betonmast Trøndelag
Prosjektkostnad eks. mva: 115 millioner kroner
Arkitekt og interiørarkitekt: ARC Arkitekter
Byggherreombud: Åf Advansia Midt-Norge
Konsulenter og rådgivere: RIB: Karl Knudsen | RIV og RIByFy: Sweco Norge | RIBr: PID Solutions | RIE: Elteam

Underentreprenører og leverandører: Utstikking: Nidaros Oppmåling | Rør: GK Rør | Ventilasjon: GK Inneklima | Porter, rullegitter, branngardiner og lastebrygger: Kran og Portteknikk | Systemhimlinger og vegger: Tecmo | Stålkonstruksjoner, blikkenslager: Robertson Nordisk | Malearbeider: Brøttemsmo & Lervik | Branntetting/isolering: RH Prosjekt | Murer- og filsarbeider: Ivar S. Moe I Glassarbeider: Daaland I Trapper/rekkverk: Røra Mek I Taktekking: Protan Entreprenør I Gulvstøp: Tekton I Tynnavretting: RS Gulv

City Syd-løftet har gitt bedre plass til de butikkene som allerede var der og dessuten gitt plass til flere butikker og tre nye spisesteder.
Spesielt legger man merke til at butikkene og serveringsstedene er plassert omkring, og delvis inne i, en sirkel der adkomsten mellom andre og tredje plan kommer opp i midten.
– Det har vært lagt vekt på å få en tiltalende forbindelse mellom de to etasjene, forklarer Per Ove Stokkan fra ÅF Advansia AS, som har vært byggherreombud og prosjektleder.

Åpent hele tiden

Betonmast Trøndelag AS har vært totalentrepenør, og Kjell Sedeniussen har vært prosjekt- og prosjekteringsleder.
Ifølge Sedeniussen har prosjektet, som alle rehabiliteringsjobber, vært krevende. Men de har sluppet unna de store overraskelsene underveis.
– Jobben har tatt 18 måneder, slik det var planlagt. Og vi er fornøyd med at vi har klart dette uten at det har vært nødvendig å stenge kjøpesenteret en eneste dag, forteller han. En av grunnene til at prosjektet har gått smertefritt, er at det ble lagt til rette for en utvidelse den gangen varehuset ble bygget.

Rev ut alt
Selve jobben har bestått i å bygge om de 8.000 kvadratmeterne tredje plan omfatter sammen med en utvidelse på omkring 2.000 kvadratmeter.
– Det har vært en stor jobb, sier Kjell Sedeniussen, og forteller at man rett og slett har revet ut alt av innredning og tekniske installasjoner, slik at man sto tilbake med råbygget. Deretter har man bygget nytt, og lagt inn nye tekniske anlegg.

I tillegg til de arealene publikum vil ha adgang til, er det også bygget kontorlokaler og andre interne arealer. Det er også laget et eget varemottak for de som holder til i det nye byggetrinnet. I tillegg til dette er det bygget et nytt teknisk rom på fjerde plan – det vil si på taket – på omkring 400 kvadratmeter.

– Heldigvis er det godt med parkeringsplasser omkring senteret, slik at det ikke har skapt noen problemer. Det nye varemottaket er plassert i en eksisterende godsgård, og det har også vært plass til riggområde uten at det har skapt vansker for adkomst eller parkering, sier Per Ove Stokkan.

Nye og gamle

Rehabiliteringen og utvidelsen har ført til at Coop har omdisponert sine arealer i andre etasje, og flyttet Obs! Sport et nivå opp, der de har fått plass sammen med Obs! Elektro. Dette har også frigjort arealer i andre etasje. Der har Yes Vi leker og Nordli fått plass.

I den nye tredjeetasjen finner vi Apotek 1 sammen med utstyrsbutikkene Til bords og Kitch’n. Nye tilbud som er på plass er interiør- og hobbykonseptet Søstrene Grene, Babyshop og Lampehuset. Etter hvert kommer også snø-, rullebrett- og klesbutikken Session.

Flotte spisesteder

Gode spisesteder er noe som skal være med på å trekke kundene opp rullefortauet til den nye delen, og det har man fått plass til flere av. Obs! Kafe er på sin tidligere plass, og har fått en ansiktsløfting og fremstår i ny drakt. Videre er sushirestauranten Sabrura på plass, det samme er Tacopedia og også Burger King.

I fjor opplevde City Syd å måtte gi fra seg plassen som Midt-Norges største kjøpesenter da City Lade gikk forbi i omsetning. På den annen side kan man kanskje si at det ble innen familien, også det senteret er eiet av Coop Midt-Norge. Men med den nye utvidelsen regner City Syd med å ta tilbake plassen. I fjor omsatte man for 1,85 milliarder kroner. I 2017 håper man på 1,9 milliarder.
Og det kan jo passe bra i et år som også blir et jubileumsår: 17. september vil det være 30 år siden senteret, som ligger omkring åtte kilometer syd for Trondheim senter, åpnet dørene for første gang.


Flere prosjekter