Illustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitektur

LINK vant internasjonal arkitekturpris

LINK arkitektur er kåret til vinner av «WAN Future Projects Healthcare Award» for prosjektet Dansk senter for partikkelterapi i Århus.

Det skriver LINK arkitektur i en pressemelding onsdag.

LINK arkitektur er kåret til vinner av «WAN Future Projects Healthcare Award». Prisen ble tildelt arkitektselskapet for prosjektet Dansk senter for partikkelterapi, som er et nytt senter for kreftbehandling ved det nye universitetssykehuset i Århus.

Dansk senter for partikkelterapi er, ifølge pressemeldingen fra LINK arkitektur, det mest avanserte strålebehandlingssenteret i Danmark, og det eneste i sitt slag. Prisen ble tildelt for prosjektets nyskapende tilnærming til helsebygg. I sin vurdering fremhever juryen hvordan man gjennom arkitektur har klart å skape et humant og innbydende miljø for brukere og personal koblet med komplekse behov og avansert utstyr, skriver arkitekten.

«Synligheten av byggets hovedfunksjoner, samt bestemt bruk av materialer bidrar til samhandling og involvering av pasienter og besøkende selv før de kommer inn i bygningen», uttaler juryen om vinnerprosjektet.

Generell entreprenør i konstruksjonen er Veidekke-entreprenør Hoffmann. Rådgivende team er, i tillegg til LINK arkitektur, Alectia og nederlandske Royal Haskoning.

Senteret forventer å ta imot de første pasientene i 2018.