Ill. Spir Arkitekter

Peab bygger 48 leiligheter i Tønsberg

Selvaag Bolig har valgt Peab som totalentreprenør på boligprosjektene Signaturen og Sjøfront trinn II på Kaldnes brygge i Tønsberg. Kontraktssummen er på cirka 147 millioner kroner.

– Vi er glade for å få bygge nok et boligprosjekt for Selvaag Bolig. Vi har flere pågående prosjekter for Selvaag i Oslo-området, og det er en profesjonell byggherre som stiller store krav til entreprenør. Det liker vi. Sammen skaper vi gode løsninger, og har et felles mål om at de som flytter inn i boligene skal være fornøyde, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Viktig marked for Peab
Han sier kontrakten er en viktig milepæl i Peabs pågående satsing i Vestfold og Telemark. Det seneste året har Peab samlet sine fagmiljøer i de to fylkene, og rekruttert flere nye medarbeidere lokalt.

– Satsingen har gitt resultater i form av en økende prosjektportefølje i de to fylkene. Markedet i Telemark og Vestfold er spennende, og en viktig del av Peabs totale satsing på Østlandet, påpeker Mejlænder-Larsen i en melding fra selskapet.

Signalbygg i Tønsberg
Signaturen blir et signalbygg på Kaldnes brygge i Tønsberg. Det 13 etasjer høye leilighetsbygget er tegnet av Spir Arkitekter, og består av totalt 24 leiligheter. Størrelsen på leilighetene er fra 1-roms på 38 kvadratmeter opp til 5-roms på 195 kvadratmeter. Samtlige får balkong eller terrasse.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt for oss, og vi gleder oss til å komme i gang. Bygget er særegent og interessant sett fra et entreprenørperspektiv, sier distriktssjef Kjetil Runningen i Peab Telemark Vestfold.

Store glassflater
Sjøfront trinn II består av 24 leiligheter fordelt på to seks etasjers boligblokker. Leilighetene er fra 59 til 115 kvadratmeter store. De fleste er gjennomgående med to balkonger.

Signaturen utføres med dekker og bærevegger i plasstøpt betong, mens de lavere blokkene i Sjøfront trinn II blir bygget med prefab-elementer i betong. Fasademateriale blir i hovedsak enten tegl eller pussede flater, kombinert med fasadeplater.

– Både Signaturen og Sjøfront trinn II får store glassflater som vil slippe inn maksimalt med lys, og gi fantastisk utsikt, opplyser Runningen.

Vannbåren oppvarming
Signaturen og Sjøfront trinn II utstyres med fjernvarme fra Skagerak Varme, som leverer varmt vann til oppvarming og varmt forbruksvann. Boligene oppvarmes generelt med vannbåren varme i gulv. Unntak er baderom som leveres med elektrisk varme i gulv, for komfortvarme gjennom hele året.

Byggestart vil skje til sommeren, og ferdigstillelse vil være i desember 2018 for Signaturen og i mars 2019 for Sjøfront II.