Leder prosjektportefølje – Komplekse kontrakter på Vestlandet

Stillingen inngår i Veidekke Industri AS, og i ledergruppen forretningsområdet Drift og Vedlikehold. Utover å ha en betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet, er Veidekke Industri AS Norges største asfaltentreprenør og nest største produsent av pukk og grus, og omsetter totalt for NOK 4 milliarder.

Forretningsområdet Drift og Vedlikehold står for 29 prosent av Veidekke Industris omsetning, og har en spennende nummer 2-posisjon på driftskontrakter med Statens Vegvesen. I tillegg har vi to OPS-kontrakter og kontrakt med Oslo Lufthavn. Drift og Vedlikehold består av ca. 210 ansatte og 800 underentreprenører.

FirmaVeidekke Industri
FylkeHordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane, Flere fylker
StedVestlandet, etter avtale
Søknadsfristsnarest

Arbeidsoppgaver

Vi er på jakt etter en leder for kontraktene våre i Vest, som har et totalansvar for kontraktene du til enhver tid har i din portefølje. Det innebærer ledelse av kontraktsledere (anleggsledere), planlegging og ressurstilpasning for oppfyllelse av kontraktene, og å sørge for at hvert prosjekt leverer i tråd med kravene i kontrakten, både når det gjelder kvalitet og lønnsomhet, og på en slik måte at alle våre medarbeidere kommer hele hjem uten skader hver dag. Det betyr at du må bygge kultur for å være «etterpåklok» på forhånd for å avverge de farlige situasjonene før de oppstår.

Kontraktene ledes i det daglige av en anleggsleder, og sammen med anleggslederne er du bedriftens ansikt utad og skal være rådgiver og kontaktpunkt for våre kunder. Som leders leder er det viktig å utvikle lederteamet ved å trene på kontinuerlig forbedring – der du er veileder. Veidekke har involverende planlegging som arbeidsform, noe vi trener på og ser resultater av.

Til rollen søker vi også etter deg som vil være med å utvikle hele forretningsområdet gjennom proaktivt arbeid i ledergruppen. Du må trives med å trekke veksler på, og samarbeide med, felles fag- og spisskompetanse i matriseorganisasjon.

Drift og vedlikehold er et spennende område med dyktige kolleger og komplekse kontrakter/leveranser. Vi trenger derfor deg som utfordres av å jobbe både med ledelse, operative utfordringer og strategi som løfter hele forretningsområdet.

Stillingen rapporterer til direktør for forretningsområde Drift og Vedlikehold.

Kvalifikasjoner

Du må ha relevant utdanning og erfaring.

Vi ser for oss at du har erfaring fra å lede komplekse kontrakter innen entreprise, og i tillegg erfaring i å lede andre. Du kan dokumentere erfaring og resultatoppnåelse. Du er omstillingsdyktig og kan endre deg raskt etter rammevilkårene som foreligger.

Vi tilbyr

Et selskap med gode verdier.

En spennende og utfordrende stilling hvor vi jobber fokusert med stolte og dyktige medarbeidere, som skal levere kvalitet til kunden og være lønnsom for våre eiere. Du får bidra aktivt til utvikling av forretningsområdet, og vil bli en del av en organisasjon med en involverende samarbeidsform. Et selskap som satser på funksjonsopplæring for nøkkelfunksjoner som anleggsledelse og veivoktere.

Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gjennom vårt aksjeprogram får du mulighet til å bli medeier i selskapet. Kontraktene vil ha utgangspunkt i vest, kontorsted etter avtale, men du må også like å være til stede på kontraktene. Hovedkontoret i Oslo er også møteplass for ulike aktiviteter.

For ytterligere informasjon ta kontakt med Partner hos Bønes Virik, Hedevig Castberg mobil 952 29 860 eller direktør forretningsområdet Drift & Vedlikehold Catharina Bjerke, mobil 400 11 410. Søknadsfrist snarest.

Søk stilling