Adm. dir. i Igland Garasjen, Dag Erik Heier. Foto: Camilla Hovstø

Igland Garasjen overtar Pors-Garasjen og blir 100 prosent eier i Bergens Garasjen

Pors-Garasjen har siden 1983 levert tusenvis av garasjer på Sør- og Østlandet fra sitt utgangspunkt i Telemark. Nå overtas de av Igland Garasjen.

Nåværende eiere har i en tid jobbet med å finne en ny industriell eier som kan overta og videreføre virksomheten på en god måte.

- Vi har vært opptatt av å finne en god eier som kan videreføre virksomheten. Igland Garasjen er markedsleder og har gjennom mange år vist at de driver godt og tar vare på både kunder og ansatte. Vi er derfor veldig fornøyd med at vi har fått en avtale med Igland Garasjen, sier Kjetil Jordanger, styreleder i Pors-Garasjen i en pressemelding.

Igland Garasjen holder til i Grimstad og har i over 50 år levert over 100.000 garasjer til hele landet, og er over 80 ansatte.

- Vi er svært fornøyd med at Pors-Garasjen nå blir en del av Igland Garasjen, sier adm. dir. i Igland Garasjen, Dag Erik Heier. 

- Garasjene er nesten identiske med våre modeller. Vi vil derfor kunne tilby kundene det samme som de har fått gjennom Pors-Garasjen. Vi beholder samtidig lokalene i Porsgrunn for å ha en lokal tilstedeværelse. Alle de ansatte får tilbud om å bli med videre og det vil primært være disse som følger opp kundene til Pors-Garasjen. Alle kunder som har bestilt en garasje, eller har mottatt tilbud og vil bestille fra Pors-Garasjen, får sine leveranser akkurat som de ønsker, sier Heier.

Pors-Garasjen var tidligere en del av Norsk Tre AS, men ble skilt ut som eget selskap høsten 2016. Samtidig ble søsterselskapet Norsk Tre Fagverk AS skilt ut. Dette selskapet er solgt til Alfa Tre AS i Larvik. Alfa Tre AS er også en del av Jatak som er en kjede bestående av åtte bedrifter som leverer konstruksjonsløsninger i tre.

Samtidig øker Igland Garasjen sin eierandel i Bergens Garasjen AS og er nå 100 prosent eier av selskapet. 

- Igland Garasjen har siden 2013 vært 50 prosent eier og selskapet har hatt en meget positiv utvikling de siste årene. Omsetningen har økt fra 10 millioner kroner i 2013 til 30 millioner i 2016, heter det i meldingen. Bergens Garasjen er forhandler av Igland Garasjen og selger i tillegg plassbygde garasjer for kunder i Hordaland.

Igland Garasjen hadde en omsetning i 2016 på 254 millioner kroner.