Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen

Starter å planlegge E134 Bergmannsgata i Kongsberg

Nå starter arbeidet med å planlegge Bergmannsgata (Hasbergtjerndalen-Steglet) i Kongsberg.

Når ny E134 Damåsen-Saggrenda planlegges åpnet høsten 2019, er dagens E134-strekning av Bergmannsveien fra rundkjøringen med fv. 40 ved Lågen til Sellikdalen foreslått nedklassifisert til kommunal gate og veg.

Arbeidet med en reguleringsplan av 2,2 kilometer av Bergmannsveien/Sexes gate og Sandsværveien starter denne våren med tanke på en ferdig godkjent reguleringsplan tidlig høsten 2018.
Bakgrunnen for etterbrukstiltaket er at denne delen av dagens E134 blir betydelig avlastet for trafikk når ny E134 gjennom byen åpner og vel to og et halvt år.
Bergmannsgata skal bygges om etter kommunal vegnormal, men samtidig være omkjøringsveg for fv. 40 mot Numedal når denne er stengt.

Den første kilometeren av dagens E134 fra rundkjøringen ved Lågen og sørover foreslås klassifisert som gate, resten som veg med noe ulik standard, melder vegvesen.no.

Denne vegstrekningen av E134 har i dag mellom 12.000 og 16.000 biler i såkalt årsdøgntrafikk (ÅDT). Denne trafikkmengden blir ventelig halvert når ny E134 åpner.

Områdene langs E134 på denne strekningen er i dag preget av mye gammel, historisk bebyggelse. Det er trangt om plassen mange steder, og stedvis lite tilfredsstillende forhold for gående og syklende samt kollektivtrafikken.