Kriserammet Reinertsen kan bli solgt

Investorer skal ha kommet med foreløpige bud på Reinertsen AS. Fristen for å løse gjeldskrisen i selskapet er utsatt i to måneder.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

Reinertsen var lenge en stor aktør i byggenæringen, men disse delene av selskapet har blitt solgt til Veidekke og ÅF, og Reinertsen anses primært som et oljeserviceselskap.

Ifølge gjeldsnemnda som leder arbeidet med å redde det trønderske ingeniørselskapet, kan det komme et endelig bud på selskapet i løpet av de neste dagene.

Det viser søknaden om forlenget konkursbeskyttelse fra selskapet som er sendt inn til Sør-Trøndelag tingrett, skriver Adresseavisen.

I en kjennelse fra tingretten i forrige uke forlenget sorenskriver Leif Otto Østerbø gjeldsforhandlingsperioden og konkursvernet i to måneder til 19. mai.

Advokat Joar Grimsbu hos Arntzen de Besche er leder for gjeldsnemnda, og skriver i søknaden at det er god utsikt til at gjeldsforhandlingene vil lykkes.

Ifølge dokumentet er finanskonsernet Pareto engasjert for å hjelpe til med å skaffe nye investorer til selskapet, som er en av Trondheims største private arbeidsgivere.

– Det arbeides kontinuerlig med potensielle investorer for å skaffe ny kapital, og det foreligger indikative bud som er av en slik størrelse at gjeldsnemnda er positiv til at det er god utsikt til å lykkes med gjeldsforhandlingene, skriver Grimsbu i søknaden.

Et indikativt bud viser hvor mye en mulig kjøper vil være villig til å by for Reinertsen, men det er ikke kjent hvem som er interessert i å by på selskapet, skriver Adresseavisen.