<p>Her er de foreløpige arbeidsskissene som Avinor har jobbet fram.</p>

Utvider Tromsø Lufthavn for en halv milliard kroner

I årsskiftet 2017 og 2018 er det byggestart for nye Tromsø lufthavn. Utbyggingen tar tre år og vil koste en halv milliard kroner.

Avinor har lagt fram tre skisser for hvordan den nye flyplassen i Tromsø kan bli seende ut.

Arbeidsskissene viser forskjellene på hvordan flyplassen vil se ut hvis det bygges ut i nordenden av dagens lufthavn og hvis det bygges ut i sørenden.

Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor, sier at de skal avgjøre hvilket utbyggingsalternativ som er best i samarbeid  med kommunen, fylket, flyselskapene og handlingsselskapene.

- Det vil bli endringer på disse skissene, og vi håper vi har mer fullstendige alternativer å vise fram i løpet av aprilmåned. Vi bygger ut flyplassen i et langsiktig perspektiv, for at kundene skal få en så god opplevelse her som mulig. I dag må vi bare konstatere at forholdene ikke er gode nok. Flyplassen er for liten og upraktisk, sier han til Nordlys.

Prislappen på utbyggingen er rundt en halv milliard kroner. Flyplassen skal i alt utvides med 5.000 kvadratmeter, og byggingen vil ta rundt tre år.

Opprinnelig var planen å starte utbyggingen i 2020 eller 2021, men på grunn av stor trafikkøkning har Avinor fremskyndet planene. Ifølge Falk-Petersen vil passasjertallet fra Tromsø lufthavn doble seg innen 2040.

- Da er vi oppe i fire millioner passasjerer, noe som er på størrelse med Trondheim og Stavanger. Tromsø har opplevd en nesten spektakulær økning i passasjerantall de siste årene.