Foto: JM

Rekordsøkning til JMs traineeprogram

129 personer vil bli trainee i JM Norge. Det er en dobling av interessen for de inntil fire traineestillingene som boligutvikleren tilbyr for perioden 2017 – 2019.

– Den massive interessen viser at vi er en attraktiv arbeidsgiver for unge og læretørste sivilingeniører. Gjennom to år i JM får de verdifullt innblikk i blant annet produksjon, prosjektering og prosjektledelse. I tillegg får de unik kunnskap og relasjoner innen ledelse og sentrale funksjoner i konsernet, sier d irektør markedskommunikasjon Kjell Kvarekvål i JM Norge.

Selskapet har søkt etter sivilingeniører innen bygg- og miljøteknikk, arkitektur, industriell økonomi eller tilsvarende fagområder.

– Analytisk holdning og ikke minst utbredt evne til samarbeid står sentralt når kandidatene skal velges ut blant søkerne. Det samme gjør sterk forankring i selskapets verdier kvalitet, pålitelighet, langsiktighet, engasjement, lydhørhet og stilfølelse, legger Kvarekvål til.

Søkerne som får muligheten vil ha potensial til å bli nøkkelpersoner i JMs prosjektutviklingsorganisasjon.

– De skal bidra til å sikre JMs sterke lederressurser på lang sikt. JMs traineer gjennomgår i løpet av de to årene fem moduler som både er praktisk og teoretisk innrettet. Hver modul avsluttes med en felles teoriuke for alle traineene der lederskap og personlig utvikling står sentralt. En av de fire traineene skal til JM Entreprenør – JM Norges virksomhet som håndterer eksterne entrepriser, sier han.

Også i JMs svenske virksomhet tilbys en slik ordning. Den omfatter cirka ti personer.

Utvalgte søkere ble i slutten av februar invitert til numeriske, verbale og logiske tester. Når disse er gjennomført, skal kandidatene intervjues gjennom video før 8-10 kandidater inviteres til personlighetstest og «Assessment-dag». De beste kandidatene presenteres for JMs interne HR-råd som tidlig i april tilbyr stillingene til de beste kandidatene. Oppstart for de som blir ansatt vil være medio august.

– Vårt fokus på kvalitet og bærekraft appellerer til ambisiøse mennesker. Vår langsiktighet, soliditet og ansvarlighet er åpenbart noe søkerne har merket seg og setter høyt, mener Kvarekvål.