Første reguleringsplan for Slettebrekka–Hetlevik kom for noen år siden. Her fra en befaring med Askøy kommune og Hordaland fylkeskommune i Hetlevik i april 2014. Arkivfoto: Geir Brekke/Statens vegvesen

Planstart for Slettebrekka–Hetlevik i Askøypakken

Statens vegvesen starter med reguleringsendring for ny fv. 212 mellom Slettebrekka og Hetlevik i Hordaland, som en del av Askøypakken.

Dette blir en ny start på plan 409 på Askøy, melder Statesn vegvesen. Tunnelen som var regulert i gjeldende plan ble ikke godkjent av Vegdirektoratet, på grunn av for bratt stigning. Etter at dette ble avklart har det vært arbeidet videre med forslag til tunnel og veglinjer, både over fjellet og i Hetlevik. Nå er planleggerne klare til å gå i gang på nytt med reguleringsplanen, som skal behandles i Askøy kommune, med offentlig utlegging og høring.

Endringer

Tunnelen blir ca. 580 meter. Stigningsgraden blir 7 prosent, mot 8,5 prosent i opprinnelig planforslag. Vegen mellom Slettebrekklia og Hetleviktunnelen er foreslått å gå noe tyngre i terrenget, med skjæring. Kommunal veg i Haugadalen, med tilkopling på dagens fv. 212 – er også endret noe i forhold til opprinnelig plan. Til slutt er dagstrekningen i Hetlevik justert for å bedre siktforholdene mellom tunnelmunningen og rundkjøringen i Hetlevik.

Folkemøte

Statens vegvesen og Askøy kommune kaller inn til åpent møte om planen på Kulturfabrikken i Hetlevik onsdag 5. april kl. 19.00. Målet er videre at Askøy kommune får planen til behandling til høsten. I beste fall kan det foreligge endelig godkjent reguleringsplan for ny fv. 212 Slettebrekka–Hetlevik til sommeren neste år. Deretter kan prosjektet lyses ut som byggeprosjekt for entreprenørene.