Statsbyggs byggherredirektør, Synnøve Lyssand Sandberg, er fornøyd med at ulykkestallene har gått ned.

Antall arbeidsulykker halvert i Statsbygg

Tross historisk høy aktivitet har antall arbeidsulykker gått kraftig ned på Statsbyggs byggeplasser.

Hvert år dør arbeidstakere på norske bygge- og anleggsplasser. Rundt 100 får varige men som følge av skade og cirka 8.000 har skaderelatert fravær.

Statsbygg, som tirsdag arrangerer SHA-dagene, registrerer ulykker på byggeplasser som er så alvorlige at de medfører sykefravær.

Nå er tallene for 2016 klare. Hyppigheten av slike ulykker ble mer enn halvert på Statsbyggs byggeplasser i fjor.

Økt innsats

- Vi har økt innsatsen for at alle skal komme trygt hjem fra jobb. Det går i riktig retning og viser at det nytter å jobbe målrettet for å få ned ulykkestallene, sier Statsbyggs byggherredirektør, Synnøve Lyssand Sandberg, i en pressemelding.

Det var rekordhøy byggeaktivitet i Statsbygg i fjor. Det ble utført totalt 2,5 millioner arbeidstimer, og det var en økning på 47 prosent fra året før. Samtidig har altså ulykkeskurven pekt nedover.

15 ulykker

I alt ble det registrert 15 arbeidsulykker som førte til fravær. Ulykkene skyldtes særlig fall og fallende gjenstander, men ingen av arbeiderne ble alvorlig skadet.

- Fortsatt forekommer det ulykker. Vi må strekke oss enda lenger for redusere risikoen på byggeplassene, sier Sandberg.

Strengere krav

Statsbygg har forpliktet seg til å jobbe for visjonen om null skader og ulykker på byggeplasser. Og i fjor ble det registrert null fraværsskader blant arbeidere på i alt 61 av 71 byggeplasser.

- Strengere krav til entreprenærer som bygger for oss, hyppige vernerunder på byggeplasser og et intensivert samarbeid med skattemyndighetene for å bekjempe useriøse aktører har gitt resultater, sier Sandberg.

Les også: