Arvid Moss er ny president i NHO.

Arvid Moss innstilt som ny NHO-president

Arvid Moss er innstilt som ny president i NHO av hovedorganisasjonens valgkomité.

Det skriver NHO i en pressemelding mandag.

Moss er konserndirektør i Hydro med ansvar for forretningsområdet Energi, samt forretningsutvikling i konsernet. Han er innstilt til å overta etter Tore Ulstein, som i juni går av etter fire år som NHOs president.

– Arvid Moss har omfattende industrierfaring fra en av våre største medlemsbedrifter, svært solid styreerfaring og sterk politisk bakgrunn. Moss’ brede erfaring vil bidra til å styrke NHOs posisjon i årene som kommer, og valgkomiteen innstiller derfor Moss som presidentkandidat, uttaler Egil Olsvik, leder av NHOs valgkomite, i pressemeldingen.

I tillegg til en karriere i Hydro, som strekker seg tilbake til 1983, var Moss politisk rådgiver for Høyre på Stortinget og for Høyres partileder fra 1985 til 1989. Han var statssekretær og stabssjef ved statsministerens kontor i Jan P. Syses regjering. Moss har tidligere vært styremedlem i NHO i perioden 2009-2012, og har styrelederfaring gjennom en årrekke både fra Viken Energinett og Posten, heter det videre i pressemeldingen.

Moss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og ble mens han var styreleder i Posten, kåret til «Årets Styreleder» i Norge i 2008.

– Norge og norsk næringsliv står foran spennende muligheter og betydelige utfordringer i årene som kommer. Det er viktig å tenke langsiktig og ta strategiske grep som sikrer levedyktighet og vekst over tid. NHO spiller en viktig rolle i dette, og det er en ære å bli innstilt til et så spennende og viktig verv, sier Arvid Moss i pressemeldingen fra NHO.