Nasjonalmuseet. Foto: Trond Joelson

Historisk høy byggeaktivitet for Statsbygg

Statsbygg er i gang med fire milliardprosjekter og setter ny investeringsrekord.

Statsbygg investerte for 5,4 milliarder kroner i fjor, viser årsrapporten som nå er lagt fram. Investeringsrekorden kom samme år som Statsbygg markerte sitt 200 årsjubileum.

- Vi har tidenes største aktivitetsnivå gjennom investeringer i nybygg, ombygginger og vedlikehold, sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg i en pressemelding.

Det store investeringsvolumet skyldes at flere store byggeprosjekt pågår samtidig. Byggingen av nytt nasjonalmuseum, kunsthøgskole i Bergen, universitetsbygg i Tromsø og Campus Ås er alle milliardprosjekter og bidro til rekorden. På de fire byggeplassene jobbet 1783 personer fra 222 firmaer i til sammen 1 594 800 arbeidstimer

- Bygg og anlegg er i ferd med å bli Norges største næring og gir et stadig viktigere bidrag til å sikre sysselsettingen her i landet. Statsbygg har på få år doblet prosjektporteføljen og den høye aktiviteten vil ikke avta med det første, sier Nikolaisen.

Statsbygg fylte 200 år i 2016 og hadde pågående prosjekter i alle landets 19 fylker, på Svalbard samt ni prosjekter utenfor Norge. Arbeidet med underlag for reguleringsplan og rom- og funksjonsprogram for nytt regjeringskvartal var en av mange viktige aktiviteter i jubileumsåret.

- Den høye aktiviteten og de ekstraordinære satsingene ble gjennomført med god styring og kontroll på kostnader og inntekter, sier Nikolaisen.