Combiwood kjøper seg opp i Barkevik

Estiske Combiwood OÜ kjøper seg opp i Barkevik. Kjøpet gjennomføres ved at Combiwood erverver en eierandel på 60 prosent i morselskapet Baros AS som eier 100 prosent av Barkevik Bruk AS og Olaf Olsen Snekkerfabrikk AS.

De store omveltningene i listverksbransjen har skapt nye muligheter for samarbeid og konsolidering blant aktører som tidligere var konkurrenter.

- Combi Group har imponert meg med sin effektive bedriftskultur og effektive produksjonsoppsett. Deres verdikjedetankegang og investeringer i produksjonsanlegg fra tømmer til ferdig behandlet listverk har gitt dem en voldsom kapasitet og konkurransekraft. Barkevik har på sin side et sortiment og en produksjon som ivaretar det norske markedets spesielle behov for ulike standard listverk og prosjektleveranser i hardtre. Med Combiwood på eiersiden posisjonerer vi Barkevik ytterligere for å kunne gi våre kunder den beste service, produktutvalg og konkurransekraft i tiden fremover, sier markedssjef Thor Linberg i en pressemelding

Konsernet Combi Group er Estlands ledende trebearbeidingsbedrift med en omsetning på en milliard kroner. Gruppens virksomhet er vertikalt integrert i verdikjeden med 2 sagbruk, 3 limtre- og komponentfabrikker, samt 3 fabrikker for ferdige produkter til byggevarehandelen. Hovedfokus er på det skandinaviske, sentral-europeiske, amerikanske og australske markedet.

Combiwood - etablert i 2003, det eldste selskapet i gruppen, har i et antall år vært markedsleder på listverk, foringer og malte paneler til det nordiske markedet. Totalt produksjonsvolum som blir distribuert hvert år er 35 millioner meter. Fram til nå har all distribusjon blitt håndtert gjennom samarbeid med distributører. Combi Group har nå valgt å levere direkte til markedet gjennom sitt nye eierskap i Baros AS.

Barkevik er den nest største aktøren på det norske markedet for produksjon og distribusjon av listverk og foringer med 255  milioner kroner i årsomsetning. Produksjon foregår på tre steder – Helgeroa, Skien og Mo i Rana. Distribusjon er landsdekkende og foregår fra Helgeroa og Mo i Rana.