Juryen for AEs sponsorfond, f.v Thor-Ole Riiser, administrerende direktør i Askim entreprenør, Kari-Lise Ruud, ass. prosjektleder i Askim entreprenør og Petter Schou, ordfører i Spydeberg kommune. Foto: Camilla Smistad Tofterå

Nye sjanser i Askim entreprenørs sponsorfond

Det går bra for Askim entreprenør. Da drypper det på frivilligheten i lokalmiljøet.

- Askim entreprenør er veldig godt fornøyd med oppslutningen og engasjementet rundt sponsorfondet som ble etablert for jubileumsåret 2016. Sponsorfondet blir derfor videreført i år og i årene framover hvis Askim entreprenør fortsetter å levere like gode resultater, sier Thor-Ole Riiser, administrerende direktør.

Det vil bli delt ut 100.000 kr per år, fordelt på to søknadsrunder i året.

20. mars er frist for å søke på midler fra sponsorfondet i årets første søknadsrunde. Det vil i denne runden deles ut til sammen 50.000 kr i støtte til lokale lag og foreninger.

- Frivillige lag, foreninger, foreldregrupper, skoleklasser og organisasjoner gjør en formidabel innsats. Denne innsatsen er svært viktig for lokalsamfunnene. Det ønsker vi å støtte, sier Riiser.

Jubileumsåret ble bra for Askim entreprenør, som fikk en omsetning på 257 millioner kroner og et solid overskudd. Ved nyttår kunne Thor-Ole Riiser konstatere at ordrereserven viste 200 millioner kroner og at selskapet hadde levert sorte tall fem år på rad.

- Da er det ekstra stas å la det dryppe litt på lokalmiljøet, sier Riiser.

I forrige runde var det 100-åringen Askim speidergruppe som stakk av med hovedpotten på 25.000 kroner til å bygge gapahuker for å ha flere speiderarktiviteter ute. I tillegg vant Spydeberg Rideklubb, Askim IL orientering/Hobøl IL, Trøgstad Trialklubb, Mysen Skolekorps og Spydeberg Skolekorps 5000 kroner hver.

Nå skal Riiser på nytt dele ut et hovedsponsorat på opptil 30.000 kroner. Resten av beløpet fordeles på mindre sponsorater på opptil 10.000 kroner.

Søknadene vil bli vurdert av en jury bestående av:

· Petter Schou, ordfører, Spydeberg kommune

· Thor-Ole Riiser, administrerende direktør, Askim entreprenør

· Kari-Lise Ruud, prosjektkoordinator, Askim entreprenør