Boligutbygger politianmeldes etter syv konkurser

En boligutbygger fra Malvik i Sør-Trøndelag politianmeldes for angivelige brudd på regnskapsloven, bokføringsloven, skattebetalingsloven, aksjeloven og straffeloven.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

Ifølge bostyret har selskapene der mannen er styreleder, systematisk latt være å betale krav til det offentlige, blant annet skattetrekk og arbeidsgiveravgift.

Ber om karantene

Bostyret uttaler i sine sluttinnberetninger at «mye av den totale forretningsvirksomheten i konkursselskapene er finansiert gjennom ubetalte krav til offentlige myndigheter».

– Bostyret er av den oppfatning at det har vært en gjennomgående uforsvarlig forretningsførsel, sier bostyrer og advokat Stein Knut Tonning hos Arntzen de Besche til Adresseavisen.

Bostyret mener at den 73 år gamle styrelederen i selskapene, Harald Loe-Olsen, bør ilegges konkurskarantene i to år, og i tillegg fradømmes retten til å drive næringsvirksomhet.

Ifølge innberetningene er det skjellig grunn til mistanke om brudd mot både regnskapsloven, bokføringsloven, skattebetalingsloven, aksjeloven og straffeloven, skriver Adresseavisen.

Nesten 100 millioner i krav

Loe-Olsen avviser kritikken fra bostyret, men erkjenner at han han er ansvarlig for selskapene.

– Når man står som daglig leder og styreleder så er man ansvarlig. Jeg har ingen kommentarer utover det, sier Loe-Olsen til Adresseavisen.

Han mener selv at han har hatt god nok kontroll på selskapene som nå er slått konkurs.

Selskapene det er snakk om er morselskapet Sveberg Industrier, samt Modulhus Norge, Norsk Byggleasing, Malvik Industri og Service Invest, Bygg-Pro Entreprenør og Speed Charter. Innberetningene viser at det har kommet inn 159 krav på til sammen 98,2 millioner kroner mot selskapene, hvor kravene fra det offentlige er på rundt 5,7 millioner kroner, heter det i artikkelen på adressa.no.

I forrige uke gikk Loe-Olsen konkurs igjen med det syvende selskapet under Sveberg Industrier. Dette selskapet het tidligere Bygg-Pro Industrier, men like før konkursen skiftet det navn til Skrent AS.