Illustrasjonsfoto

Veidekke satte den norske fagarbeideren på agendaen - se seminar i opptak på bygg.no

Tirsdag samlet de tillitsvalgte og ledelsen i Veidekke-konsernet seg til sin årlige samling, som i år har fikk tittelen «Den norske fagarbeider, framtid eller historie?» Jonas Gahr Støre er en av innlederne på seminaret, som du nå kan se i opptak på bygg.no.

Denne samlingen mellom de tillitsvalgte og ledelsen i konsernet er noe som har blitt gjennomført i flere tiår, og er et arrangement for å utveksle erfaringer og tanker rundt veien videre for konsernet. I år toppet de programmet med flere eksterne foredragsholdere. Foruten Jonas Gahr Støre som snakket om flere mestere enn mastere, så kom adm. dir. Jon Sandnes i BNL, nestleder Steinar Krogstad i Fellesforbundet og leder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund. Arrangementet ble åpnet av konsernsjef Arne Giske i Veidekke, og konserntillitsvalgt i Veidekke Odd Andre Olsen fulgte opp videre før AP-lederen slapp til.

Konserntillitsvalgt i Veidekke, Odd Andre Olsen.

– Jeg mener vi har fått satt opp et veldig bra program som på en god måte vil belyse den norske fagarbeiderens rolle og viktigheten av å ha egne faste ansatte. Gahr Støre har vært synlig i denne debatten, og helt siden Arendalsuka i fjor har vi hatt ham på plakaten for dette arrangementet, sa konserntillitsvalgt i Veidekke, Odd Andre Olsen til Byggeindustrien i forkant av arrangementet.

Han var godt fornøyd med å ha fått på plass et program som på en god måte tar tak i fagarbeiderens rolle i Norge.

– I Veidekke har vi mange faste ansatte, og vi håper denne samlingen på en god måte vil sette fokus på den norske fagarbeiderens fremtid i hele næringen, legger Olsen til.

Det deltok rundt 110 personer på arrangementet.

Programmet:
«Den norske fagarbeider, framtid eller historie?»
11.30: «En seriøs og langsiktig bygg- og anleggsnæring?» 
Innledning av konsernsjef Arne Giske
11.50: «Derfor trengs vi!» 
Konserntillitsvalgt i Veidekke Odd Andre Olsen
12.00: «Flere mestere enn mastere» 
Innledning av leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre
Korte innledninger om utfordringer og forslag til forbedringer:
12.20: Steinar Krogstad – Trenger vi den norske fagarbeideren?
12.25: Erna Hagensen – Rekruttering
12.30: Jon Sandnes – Bransjens omdømme (seriøsitet)
12.35 – 13.00: Spørsmål til Jonas Gahr Støre og diskusjoner