Foto: Cato Werner GustavsonBrennemoen hotell. Ill. Lorentz Kielland ArkitekterProsjektleder Geir Jonassen i NCC. Foto: Cato Werner GustavsonMorten A. Kahrs og Erik Unaas. Foto: Cato Werner GustavsonFoto: Cato Werner GustavsonFoto: Cato Werner Gustavson

NCC bygger konferansehotell i Østfold

Mandag 6. mars startet NCC byggingen av Brennemoen hotell i Eidsberg kommune i Østfold.

Kontrakten, som skal gjennomføres i en totalentreprise, er på 105 millioner kroner. Dette skal dermed være Indre Østfolds største hotellprosjekt noensinne.

Hotellet blir liggende tett på E18 midt mellom Mysen og Askim og skal stå ferdig i 2018.

Byggherre Norlandia Hotel Group/Adolfsen Group har i flere år jobbet sammen med søsterselskapet Brennemoen Eiendom AS for å realisere et konferansehotell i Indre Østfold som nå blir en realitet og skal stå ferdig i 2018.

– I løpet av få år vil det være firefelts motorvei hele veien fra Indre Østfold til Oslo og det forventes derfor at den veksten som regionen nå opplever vil fortsette. Dette kombinert med at det for øyeblikket er svært liten hotellkapasitet i regionen gjør at Norlandia Hotel Group føler seg trygge på at hotellet vil bli en suksess. Flere aktuelle hotellbrands ligger allerede til vurdering, sier Morten A. Kahrs, administrerende direktør i Norlandia Hotel Group.

Byggeperioden er beregnet til 16 måneder og hotellet vil stå ferdig høsten 2018. Det forventes at hotellet vil være i full drift fra midten av august samme år.

Hotellet får 99 dobbeltrom og 200 senger fordelt på tre etasjer. I tillegg blir det restaurant med plass til cirka 160 gjester og en konferansesal for 180, samt en rekke grupperom. Videre kommer treningsrom og uteområde med medfølgende utsikt.

Rundt det sentrale Brennemoen-krysset – med 45 minutter reiseavstand til både til Oslo og shopping-eldoradoet Årjäng i Sverige - ventes også flere større utbygginger de neste årene. Her planlegger også Teamkraft Sør å bygge et av Norges største klatre- og opplevelsestårn.

Arkitekt for prosjektet er Lorentz Kielland Arkitekter.