<p>Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel åpnet ladestedet. Foto: Trond Joelson</p>Foto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond Joelson

Her åpner hun ladested med 102 ladepunkter for el-biler

Ladestedet på Vulkan i Oslo skal være Norges største av sitt slag.

- Jeg er stolt over å åpne en brukerorientert og framtidsrettet mobilitetsløsning på Vulkan. Her kombinerer vi unike lademuligheter for beboere og næring, hvor digitale løsninger og funksjonalitet står sentralt, med gratis beboerparkering, og en egen bildelingspool for elbiler. Det er ikke ofte jeg er vitne til like helhetlige og robuste løsninger, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i en pressemelding.

Det var byråden selv som åpnet ladestedet med 102 ladepunkter mandag formiddag.

- Ladestedet på Vulkan bidrar til å redusere presset på gateparkering i Oslo sentrum, samt legger til rette for miljøvennlig biltrafikk. Ladestedet er et eksempel på en løsning på mangelen på parkeringsplasser med lademuligheter i Oslo sentrum, sier Isak Oksvold, direktør for miljø og samfunnsansvar i Aspelin Ramm, selskapet som har utviklet Vulkan.

Ladestedet har totalt 100 ladepunkter samt to hurtigladere og er et samarbeidsprosjekt med Oslo kommune.

Frem mot sommeren 2017 vil anlegget oppgraderes med reservasjonsløsninger, fritt valg av ladehastighet på samtlige 100 ladepunkter og betalingsløsninger.