Tidligere maskinsjef Jarle Gausen fortalte om historien til selskapene som i dag sitter i Berger Teknologipark.Tidligere maskinsjef Jarle Gausen (t.v.) og nåværende maskinsjef anlegg i Skanska, Geir Olav Berg.Konserndirektør anlegg i Skanska, Steinar Myhre.Adm. dir. Asgeir Solheim Fabritius GruppenBjarne Brøndbo ankommer arrangementet.Kommunikasjonsdirektør Pål P. Syse i Skanska.Jarle Gausen overrekker en spesiell tegning som har blitt med på de ulike Skanska-lokasjonene opp gjennom årene.Adm. dir. Erik Sollerud i Pon Equipment ønsket de nye naboene velkommen til Berger.Rudolf Fredriksen i Skanska Bygg Distrikt Øst har hatt ansvaret for oppføringen av bygget.Lærlingen Thomas Flatland fikk æren av klippe snora som markerte åpningen av det nye bygget.

Skanska med stor innvielsesfest for Berger Teknologipark

Skanska har ikke spart på noe når de sammen med Fabritius Gruppen har ført opp nye lokaler til Skanska Anleggsverksted, Entreprenørservice, Skanska Survey og Skanska Asfalt i Berger Teknologipark. Torsdag kveld var det klart for stor innvielsesfest i de nye lokalene.

Det var heller ikke spart på noe når de rundt 250 gjestene kunne være med på den offisielle åpningen av den moderne teknologiparken. Her fikk alle en guidet omvisning rundt om i bygget, det var stilt ut mange maskiner og mye utstyr, man fikk presentert hele historien rundt selskapene og bygget og det ble ikke minst solid underholdning og servering.

Det var tydelig at de nye lokalene imponerte de mange inviterte gjestene og samarbeidspartnerne – og det var stolte medarbeidere i Skanska som fikk vise frem sin nye arbeidsplass.

Berger Teknologipark huser nå Skanska Anleggsverksted, Entreprenørservice, Skanska Survey og Skanska Asfalt. Mens man tidligere satt spredt rundt om i regionen, har man nå samlet kontorfasiliteter, verksted og lagervirksomheten for disse enhetene på Skedsmokorset.

150 millioner kroner
Nybygget har kostet rundt 150 millioner kroner, og prosjektet er gjennomført som et såkalt One Skanska-konsept. Eier av bygget er Fabritius Gruppen og Skanska har tegnet er 13 år lang leiekontrakt med opsjon både for utvidelse av bygget og på forlengelse av avtalen - og lokalene er selvsagt fullt ut tilpasset leietakernes behov.

Det er dermed ikke rart at maskinsjef anlegg i Skanska, Geir Olav Berg, er strålende fornøyd med å kunne ta de nye lokalene i bruk.

– Det har vært en omfattende jobb, men vi har nå fått noen fantastisk flotte lokaler, uttalte han under åpningen.

Også konserndirektør anlegg i Skanska, Steinar Myhre, var meget tilfreds med hva man nå har realisert gjennom Berger Teknologipark.

– Dette har vært en langvarig prosess, men det er et prosjekt som et gjennomført på en meget god måte, og som skal huse noe av den ytterste kompetansen vi kan tilby under ett tak - noe vi kan hente ut gode synergier fra, sier Myhre.

– Med disse nye lokalene er vi i stand til å utføre våre oppgaver og ta vare på vårt utstyr på en enda bedre måte. Nå kan for eksempel Entreprenørservice kjøre inn sine store pelemaskiner uten problemer, legger han til.

Til sammen skal det jobbe rundt 150 personer i teknologiparken.

- Ved siden av moderne fasiliteter, ligger anlegget meget sentralt til, vi har god plass - og dette er noe som vil slå positivt ut i det fremtidige rekrutteringsarbeidet, mener Myhre.

En viktig del av anlegget tilhører Skanska Anleggsverksted. De har nå fått en helt ny verden når de skal gjennomføre sine arbeidsoppgaver. Skanska har rundt 400 store maskiner innen masseflytting i sin utstyrspark, så det er store oppgaver som hvert år tilfaller denne avdelingen i konsernet.

Omfattende arbeid
Prosjektet er utviklet i fellesskap mellom Fabritius, Skanska Eiendomsutvikling, Skanska DK Øst og Skanska Anlegg.

Det nye anlegget ligger i Fuglesangen næringspark på Berger i Akershus. Bygget er ført opp av Skanska DK Øst i en totalentreprise.

Det var i juni 2015 det var oppstart av grunnarbeidene med store masseforflyttinger både under og rundt bygget. Flere titalls tusen kubikk med leirmasser er blitt flyttet på for å kunne reise næringsbygget. Med et tomteareal på cirka 50 mål, har Fabritius Gruppen også stor plass til en eventuell fremtidig utvidelse av det 12.500 kvadratmeter store bygget, som for øvrig er nærmeste nabo til Pon Equipments gigantbygg på Berger.

Det er arkitektfirmaet Astrup & Hellern AS som har tegnet Berger Teknologipark.