Jørn Nørstelien

Rekordresultat for Gausdal Bruvoll

2017 ble et godt driftsår for Gausdal Bruvoll. Med en omsetning på 284 millioner kroner, fikk de i 2016 et driftsresultat (EBITDA) på 30 millioner. Bunnlinjen viste til slutt et årsresultat før skatt på 17,7 millioner kroner.

 - Vi er naturligvis strålende fornøyd med dette. En svært fleksibel og dedikert arbeidsstokk er et vesentlig grunnlag for suksessen - våre ansatte ønsker utvikling og tar ansvar, sier adm. direktør Jørn Nørstelien

Gausdal Bruvoll har de siste årene investert et hundretalls millioner i ny produksjonsteknologi. Saglinje, fyranlegg, trelasttørker, høvleri og lagerfasiliteter har i løpet av de siste fem årene blitt gjenstand for totaloppgraderinger og nyanlegg.

- Vi driver industri og da handler det meste om å få opp effektiviteten og redusere årsverksbehovet pr produsert enhet. Trelastmarkedet er preget av sterk internasjonal konkurranse og da gjelder det å ikke sove i timen, understreker Nørstelien.

I skrivende stund er bedriften midt inne i et nytt investeringsprosjekt som de har kalt «Plattform 2020».

Selskapet satser sterkt på fabrikkmaling av utvendig kledning. I produksjonslinjene for industriell maling behandles det årlig over 10 millioner løpemeter tre-kledning. Den eksisterende produksjonsenheten ble åpnet så sent som i 2008. Allikevel er man nå i gang med å bygge en helt ny fabrikk.

- Da vår nåværende fabrikk sto ferdig i 2008, var det den mest avanserte produksjonsenheten i landet. Men tiden går og vi er i ferd med å bli innhentet av våre konkurrenter. Nå er det derfor på tide å ta et løft og etablere et nytt forsprang til konkurrentene, fremholder Nørstelien.

Den nye fabrikken som er under bygging skal ifølge selskapet bli den mest avanserte og effektive som til nå er bygget i Europa.

- Dette er innovasjon i praksis. Vi har vært Europa rundt på leting etter produksjonsutstyr, uten å finne tekniske konsepter som tilfredsstiller våre behov. Vi endte derfor opp med å alliere oss med en relativt ukjent, men meget innovativ, svensk leverandør – IK Teknik. Sammen har vi utviklet et nytt produksjonskonsept som går litt utenom den tradisjonelle tenkningen. I tillegg har vi, sammen med Norsk Treteknisk Institutt og ledende europeiske forskningsmiljøer, fått støtte fra Forskningsrådet til å utvikle nye metoder for automatisert prosesskontroll, sier han.

Den nye malingsfabrikken vil stå ferdig mot slutten av 2017.