Arne E. Kråkenes, ny distriktssjef for Sto Hordaland.

Sto satser på direktesalg på Vestlandet

Sto Norge AS satser på direktesalg for å ta unna etterspørselen innen smarte og grønne bygg- og fasadeløsninger.

Målet er å gjøre produkter og systemer enda mer tilgjengelig for kundene gjennom direktesalg i StoCenter-butikken i Åsane.

- I år skal vi satse på direktesalg til utførende håndverkere for å sikre at riktige produkter benyttes på rett underlag. Fordelen med å ha butikk, lager, fargebrekking og showrom på samme sted er at det gir stor fleksibilitet og raskere leveringer, sier Arne E. Kråkenes, ny distriktssjef for Sto Hordaland i en pressemelding.

På StoCenteret kan kunder handle materialer, produktsystemer, maling, og et stort utvalg av verktøy, utstyr og tilbehør på stedet, samtidig som de får teknisk bistand og produktanbefalinger.

- Sto er et godt etablert og anerkjent merkenavn med produkter som Ventec og Lotusan. Vi har mer enn 150 patentprodukter med unike egenskaper. Alt fra malingsbelegg som bryter ned miljøgifter og lukt både innen- og utendørs, til fasademaling og puss som gjør at smuss vaskes bort med regn. Vår ambisjon er å tilby innovative og grønne løsninger i kombinasjon med kvalitet, forklarer Kråkenes.

Økt etterspørsel betyr flere ansatte Sto Hordaland har hatt en positiv start på 2017. Kråkenes tror veksten skyldes innovative og bærekraftige løsninger i kombinasjon med kvalitet og god service.

- Vi ønsker å etterlate oss et grønt fotavtrykk. Det er viktig at produkter som benyttes i nye og gamle bygg er bærekraftige for miljøet og sunne for folk som bor eller arbeider i dem. Både håndverkerne og sluttbruker blir mer bevisste i valg av materialer og produkter som brukes, sier Kråkenes. Han forteller også at avdelingen i Bergen nå ønsker å ansette flere.

Økt etterspørsel og økt tilstedeværelse på Vestlandet gjør at avdelingen i Bergen ser seg nødt til å ansette flere.