Et stort utviklingsprosjekt er på trappene i Moss. Illustrasjon: A-Lab

Höegh Eiendom skal utvikle gigantprosjekt i Moss med Veidekke Entreprenør

Partene har inngått samarbeidsavtale om å utvikle Ankers Hus og Støperiet på Verket i Moss. Ferdigutviklet vil området bestå av 2.500 boliger og 270.000 kvadratmeter av nærings- og kulturarealer.

Det er Höegh Eiendoms datterselskap Verket Moss AS og Veidekke Entreprenør AS Distrikt Follo/ Østfold, som har inngått samarbeidsavtalen.

Ankers Hus er et kontorbygg på åtte etasjer samt parkeringskjeller med et samlet bruttoareal på 10.100 kvadratmeter.

Skatteetaten er leietaker i de fire første etasjene med rundt 200 ansatte. Prosjekteringen starter umiddelbart og kontorbygget skal stå ferdig september 2018.

Støperiet først ut

Støperiet er det første boligprosjektet på Verket og består av fem bygg med tilsammen 166 leiligheter. Det er parkeringskjeller under alle boligbyggene som vil ha felles innkjøring med Ankers Hus.

Det skal opparbeides parkanlegg mellom byggene over parkeringskjeller. Prosjekteringen starter i disse dager, og innflytning for de første beboerne starter ved årsskifte 2018/2019. Hele boligprosjektet er planlagt ferdigstilt sommeren 2019.

- Vi er svært tilfreds med å få en så solid og erfaren entreprenør som Veidekke med på laget ved utvikling av Ankers Hus og Støperiet. Vi ser frem til et godt samarbeid og håper å kunne inngå en entreprisekontrakt i løpet av våren, sier prosjektdirektør Atle Sundby i Höegh Eiendom.

- Vi er veldig fornøyde med at Höegh Eiendom har valgt Veidekke som partner for videreutviklingen av disse prosjektene på Verket i Moss. Höegh er en profesjonell og seriøs eiendomsutvikler som vi gleder oss til å samarbeide med, og dette er jo et veldig spennende prosjekt. Det gamle industriområdet har en unik beliggenhet sentralt og ved sjøen, og vil være svært attraktivt både til bolig- og næringsformål, sier distriktsleder Rune Andersstuen i Veidekke Entreprenør Follo/Østfold i en pressemelding.

Moderne bydel

Höegh Eiendom utvikler det det gamle industriområdet til M. Peterson & Søn til en moderne bydel i forlengelse av dagens bysentrum i Moss.

Ferdig utviklet vil Verket bestå av totalt 270.000 kvadratmeter kontorer, handel, restauranter, kultur- og idrettstilbud og i overkant av 2.500 boliger.

Höegh Eiendom har hatt en solid start på Verket. Støperiet har solgt over 130 leiligheter siden salgsstart i september 2016.

I tillegg til leieavtalen med Skatteetaten, er det inngått opsjonsavtale med treningskjeden Spenst om etablering av treningssenter i de gamle papirhallene. En ny allidrettsarena og en co-working-hub med plass til inntil 500 personer er også under planlegging.