Fra venstre: Jan-Henrik Karlsen i Bydel Alna, Tom-Erik Holte i Boligbygg, Jesper Fog Hansen i NP-Bygg og prosjektleder Angelica Thomsen i Boligbygg/Probea. Foto: Boligbygg

Første spadetak i Dr. Dedichensvei

Tirsdag 28. februar markerte Bydel Alna og Boligbygg at byggingen av en lavblokk med 10 nye boliger i Dr. Dedichensvei 26 C på Trosterud er i gang.

Forprosjektet ble bestilt av Bydel Alna i juni 2015 og nå begynner byggingen av boligene for fullt. Entreprenøren NP-Bygg har allerede gravemaskinene på plass, og boligene skal stå ferdige om et års tid. Alle boligene i Dr. Dedichensvei 26 C vil være tilpasset personer med funksjonsnedsettelse.

– Vi gleder oss til å jobbe med prosjektet og til å møte nye utfordringer, sier Jesper Fog Hansen i NP-Bygg. Han forteller at de nå begynner med å grave og sprenge. Deretter skal de i gang med betongarbeid utover våren.

Bygningen i Dr. Dedichensvei blir en lavblokk på to etasjer, og skrånende terreng gjør at man kan lage hovedinngang i begge plan. Lavblokken blir også den første i Boligbyggs historie med solfangere som brukes til oppvarming.

– Dette er leiligheter som bydelen sårt trenger, og dette her virker som en god tomt. Vi gleder oss til samarbeidet med NP-bygg i året som kommer, sier Tom-Erik Holte, som er eiendomsdirektør i Boligbygg.

Avdelingsleder i Bydel Alna, Jan-Henrik Karlsen, gleder seg også over at byggingen er i gang.

– Bydelen har stort behov for nye samlokaliserte boliger, og de får vi her, med både god kvalitet og beliggenhet, sier Karlsen.

– Dette blir boliger til mennesker som virkelig trenger det.

I tillegg til de ti boligene som bygges i Dr. Dedichensvei, skal Boligbygg også snart i gang med et annet prosjekt der kontorlokaler på Haugerud skal gjøres om til femten boliger.