Foto: Madeleine Bergheim

Hvordan blir morgendagens byggenæring?

Vi er nå godt inne i det som omtales som den fjerde industrielle revolusjon. Hvordan står byggenæringen i et slikt perspektiv? Dette ønsker vi å belyse nærmere på Byggedagene 2017 i mars.

Det går ikke lang tid mellom hver gang vi hører om digitaliseringen av samfunnet og hvordan dette skal endre måten vi både lever og arbeider.

Det er jo ikke ukjent at byggenæringen kan bli omtalt som å være lite nyskapende og at innovasjon nærmest er fraværende. Vi mener dette slett ikke stemmer - og at det skjer mye innovasjons- og nybrottsarbeid innen bygg og anlegg, Problemet er at dette ofte skjer utenfor de store forskingsprosjektene og uten at omverdenen får vite hva som skjer og hvordan dette skjer. Næringen er faktisk flink til hele tiden å utvikle seg i takt med samfunnets endringer.

Heldigvis kan ingen med sikkerhet si hva fremtiden bringer, men det er likevel slik vi står foran en større omveltning av norsk næringsliv – og digitaliseringen av samfunnet er allerede i ferd med å skje. Hva vil da fremtiden bringe og er vi forberedt? På Byggedagene stiller vi spørsmålene og forhåpentligvis får vi også mange svar og tanker rundt byggenæringens nye hverdag. Det vil komme en rekke spennende personer som vi mener vil kunne belyse dette temaet så mange snakker om - blant dem statsminister Erna Solberg og Aps partileder Jonas Gahr Støre. I tillegg kommer selvsagt en rekke sentrale personer i og rundt næringen.

Arrangementet går over to dager, 29. og 30. mars, og dag to er viet Bygg21 og deres arbeid. Her videreføres temaer fra arrangementets første dag, og man kommer inn på en rekke ulike eksempler og løsninger rundt fremtidens måte å bygge på - i dag.

På ByggeGallaen vil vinnerne av prisene Årets Bygg og Årets Anlegg, samt prisen Årets Trebyggeri, kåres. Disse prisene viser også på en meget godt måte hva som kan skapes av næringen - og ikke minst får vi et nærmere innblikk rundt hvordan disse ulike oppdragene løses. Juryene er nå i full gang med å plukke ut de nominerte til disse tre prisene.

Vi håper også årets arrangement vil være med å belyse og påvirke hvordan næringen ønsker å jobbe fremover – og hvordan den skal bidra til å løse samfunnsoppdraget.

Mer om Byggedagene 2017 finner du her.