Nils Vagstad tar over ledelsen i Norsk institutt for bioøkonomi. Foto: Ragnar Våga Pedersen, NIBIO

Nils Vagstad ny direktør i NIBIO

Nils Vagstad (60) er tilsatt som ny administererende direktør i Norsk institutt for bioøkonomi, NIBIO

– Vi er svært godt fornøyd med å ha fått på plass en fast leder for NIBIO. Vi har vært igjennom en bred og grundig prosess, og styret er trygge på at vi nå får en framtidsrettet og kunnskapsrik leder, som kan se både de nasjonale og internasjonale mulighetene for instituttet, sier styreleder Victor Norman i en pressemelding.

Om NIBIO

Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) ble opprettet 1. juli 2015 som en fusjon av Bioforsk, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) og Norsk institutt for skog og landskap.

Bioøkonomi baserer seg på utnyttelse og forvaltning av biologiske ressurser. NIBIO skal være nasjonalt ledende for utvikling av kunnskap om bioøkonomi.

Gjennom forskning og kunnskapsproduksjon skal instituttet bidra til matsikkerhet, bærekraftig ressursforvaltning, innovasjon og verdiskaping innenfor verdikjedene for mat, skog og andre biobaserte næringer. Instituttet skal levere forskning, forvaltningsstøtte og kunnskap til anvendelse i nasjonal beredskap, forvaltning, næringsliv og samfunnet for øvrig. NIBIO har omlag 700 medarbeidere i hele Norge, og er et av landets største forskningsinstitutt.

Vagstad har en allsidig og mangfoldig bakgrunn innen FoU-organisasjoner, både innen ledelse og organisasjonsutvikling. De siste 25 årene har han hatt ulike lederfunksjoner i ulike institutter.

Han har en omfattende bakgrunn innen strategisk og operativ fagledelse, nettverksbygging og markedsutvikling, nasjonalt og internasjonalt. Vagstad har i tillegg en betydelig egen faglig aktivitet på mange ulike områder, i form av ordinært vitenskapelig arbeid, teknisk planlegging, faglige utredninger og analyser for myndigheter og organisasjoner, referee-arbeid samt utadrettet virksomhet i form av foredrag og forelesninger. I tillegg er han medlem i Bioteknologirådet og Nasjonalt råd for ernæring. Vagstad har vært konstituert i stillingen som administrerende direktør siden juni 2016, og tiltrer umiddelbart.

- Instituttet er fortsatt preget av fusjonen i 2015, men med Vagstad som administrerende direktør vil involvering, kontinuitet og fremdrift i de ulike prosessene bli ivaretatt, sier Victor Norman.

Nils Vagstad er født og oppvokst i Fjaler i Sogn og Fjordane, og har sin utdannelse fra Norges landbrukshøgskole, nå NMBU.