Illustrasjon: Statens vegvesen/Rambøll

PORR fikk sin femte brukontrakt i Norge

PORR skal bygge den 654 meter lange Varoddbrua i Kristiansand. Kontrakten ble signert i slutten av forrige uke, og byggearbeidet er planlagt å starte allerede i mars.

Anleggsarbeidet vil bli gjort for byggherren Statens Vegvesen Region sør, og skal være fullført i løpet av våren 2020. Kontrakten er verdt nærmere 542 millioner kroner.

– Å få vårt femte norske byggeprosjekt er en hyggelig anerkjennelse av vårt team i Norge. Mot slutten av 2015 fullførte vi et av regionens mest spektakulære broprosjekter med Tresfjordbrua, og vi får nå en ny og spennende utfordring med Varoddbrua, sier Karl-Heinz Strauss, administrerende direktør i PORR AG i en pressemelding.

- Vi vil selvsagt fortsette med vår nåværende tilnærming til lokale entreprenører og forplikter oss til samarbeid med lokale partnere på dette prosjektet, sier Strauss.

- Tilbudene var ekstremt nær hverandre, og forskjellen mellom de første tre budgiverne var i et intervall på bare 0,73 prosent. Vår endelige beslutning ble ikke gjort på pris alene. PORR har allerede imponert oss med sin profesjonalitet og kvaliteten på arbeidet de gjør på Farrisbrua i Larvik, sier Kjell Inge Davik, regionleder for Statens Vegvesen Region sør.

Omfanget av kontakten inkluderer bygging av en 654 meter lang bro over Topdalsfjorden, som skal bygges mellom to allerede eksisterende brostrukturer. Hengebroen fra 1956 vil bli fjernet gjennom byggearbeidet, mens den andre broen fra 1993 vil bli oppdatert og integrert inn i den nye konstruksjonen.

Det vil bli totalt seks kjørefelt, som vil gi en kapasitet på ca. 50.000 biler dagen. Et fortau og sykkelfelt er også planlagt. Prosjektet ligger på hovedveien til Kristiansand, og krever det ypperste innen konstruksjonslogistikk.