Steffen Monrad (bak, fra venstre), regionvegsjef Kjell Inge Davik, Malin Loe, Rikke Mølland (foran, til venstre) og Henriette Foss.

Sykkelveiløsning til topps i innovasjonskonkurranse

Et forslag til hvordan Grimstad best kan legges til rette for syklister og gående stakk av med seieren i Innovation Camp ved Universitetet i Agder.

Det skriver Universitetet i Agder (UiA) i en pressemelding.

For sjette gang ble det arrangert Innovation Camp ved UiA i Grimstad, i samarbeid mellom Statens Vegvesen, Ungt entreprenørskap og universitetet. Andreårsstudentene ved byggingeniørstudiet tok utfordringen om å komme opp med det beste løsningsforslaget på ett av fire mulige oppdrag som var gitt av arrangørene.

I år var Grimstad kommune og Sykkelbyen Grimstad med på arrangørsiden, og sto for en av utfordringene. Det var nettopp et løsningsforslag for Sykkelbyen som ble kåret til vinner.

– Vi jobbet godt sammen, og synes oppdraget med Grimstad sentrum var spennende, sier student Malin Loe i pressemeldingen.

– Juryen var samstemt om at dette var den beste løsningen, og vi var spesielt imponert over presentasjonen, sier regionvegsjef og juryleder Kjell Inge Davik.

– Vegvesenet bruker den årlige Innovation Camp først og fremst for å treffe potensielle søkere til stillinger. Vi har sett at det er blitt bedre rekruttering til våre spesialiseringer i ingeniørutdannelsen ved UiA, etter at vi begynte å engasjere oss ved universitetet. Det tror vi blant annet skyldes Innovation Camp, sier HR-rådgiver Karianne Dannevig Demarteau i pressemeldingen.